„Klubrádió
Reggeli gyors

Megette a béka a gólyát, de még hogy!

12/04/2019 12:08

| Szerző: M. Dénes Tamás/Klubrádió

Hét eleje óta a tenisz világában mindenki egy eddig teljesen ismeretlen játékosról és egy sehol sem jegyzett kisvárosi tornáról beszél. A világ 473. helyre sorolt teniszezője történelmet írt.

2019. április 12. Reggeli gyors/Reggeli sport (2019.04.12/15. hét)
06:18
00:00
Koncz Zsuzsa Ne add fel! cimű dala vezette fel a Klubrádió zenés sportösszefoglalóját. A szerzeményt egy teniszező története hívta elő. A sport világát ugyanis egy olyan játékos ejti ámulatba, akit eddig a kutya sem ismert. A világranglista 473. helyezettjéről van szó, Tara Moore a hölgy neve, aki ugye Hongkongba született és most brit színekben versenyez.

A nála több mint 200 hellyel előrébb álló francia Jessika Ponchet ellen a brit 6:0, 5:0-ás hátrányba került, és ellenfelének már meccslabdája volt, vagyis Moore helyzete reménytelennek látszott, de végül mégis győzni tudott az ITF Wourld Tour első körében az angliai Sunderlandben.

 
Tara Moore brit teniszező Fotó: Wikipedia
 

Hogy mi volt az, ami ellenfele meccslabdájának fogadásakor is reményt adott a 26 éves brit sportolónak, egyelőre nem ismeretes. Annyi biztos, hogy a mindent megfordító mozdulat egy szinte reménytelennek tűnő labda lecsapása volt, hátrafelé futás közben. A labda ezután a hálón landolt, majd onnan a vonalra pattant. Ha csak egy centivel kijjebbre megy, akkor vége a meccsnek. De nem ment, és Tara Moore ebből akkora reményt merített, hogy fogta magát, és végül hét-hattal hozta a második szettet, majd az utolsót is vitte hat-hárommal teljesen megrökönyödött francia ellenfele ellen. A végeredmény tehát 0:6, 7:6, 6:3 lett Moore javára, aki most úgy gondolja, talán másoknak is reményt ad a történet, hiszen ennél lejjebbről feltámadni nem nagyon lehetséges.

Most mindenki egy eddig teljesen ismeretlen játékosról és egy sehol sem jegyzett észak-angliai tenisztornáról beszél. Moore beírta magát a tenisztörténelembe, akinek egyébként humorérzéke is van. Amikor azt kérdezték tőle, hitt-e még a győzelemben, a Tweeteren azt írta, sosem kételkedett – valahogy úgy, mint az a bizonyos béka a gólya szájában.

A magyar focinak is voltak izgalmas pillanatai. Házkutatást tartottak a Budapesti Honvéd játékosának, Änis Ben-Hatirának berlini otthonában. A Berliner Zeitung híre szerint az összehangolt akcióban kilencven lakást kutattak át a német rendőrök. Az akció célpontjában az észak-rajna-vesztfáliai székhelyű Ansaar International nevű szervezet állt, amelynek tagjai a gyanú szerint rejtett módon, jótékonysági adománygyűjtésnek álcázva támogatják a Hamász terrorszervezetet.

A Honvéd berlini születésű, tunéziai játékosa tagadta a vádakat, magyar csapata pedig közölte, mindaddig hisz játékosa ártatlanságában, amíg be nem bizonyosodik annak az ellenkezője.

Reggeli gyors/Sport
2019. április 12., péntek 06.00
riporter: M. Dénes Tamás