„Klubrádió
Konkrét

Egyszer az amatőr Ganxsta is betalált

22/01/2019 15:05

| Szerző: Klubrádió

Hokis adomadélutánt rögtönzött a Klubrádióban Ancsin János jégkoronglegenda és a sportág másik, de játékosként kevésbé profi szerelmese, Ganxsta Zolee. Hogyan segítette beteljesülni a sokszoros válogatott Ancsin a lelkes, ám rappernek mégiscsak alkalmasabb sporttársa álmát? A Konkrétban meséltek a pályán bevésődött poénokról, nagy történetekről, meg az utánpótlás helyzetéről is.

2019. január 22. Konkrét - Jégkorong Ganxstával (2019.01.21.)s
46:23
00:00
Végre igazán megvillanthatta magát Ganxstí Zolee azon a sok-sok évvel ezelőtti napon, amikor amatőr hokisként igazi profikkal került szembe a magyar jégkorong kupában. A sztorit a zenész és Ancsin János 225-szörös válogatott, az Újpest és a Dunaferr volt játékosa a Klubrádióban elevenítette fel, számolatlanul ontott más hokis élményeik mellett.

A rapper a CSZKA Cannibals nevű hobbi csapat tagja, amelyet egy alkalommal a bajnok Dunaferrel hozott össze a játékos kedvű jósors. A pályán kizárólag nevükben félelmetes kannibálok épp bekapták, kb 25. érdemi ellentételezés nélkül érkezett góljukat, amikor váratlanul feljött Zolee csillaga. Meglepő és sikeres akciót indított a kis csapat lelkesen próbálkozó játékosa az addig mindent legyaluló jégkommandó ellen. 

 
Ganxsta Zolee jégkorong-meccsen
 

A támadás elsőre talán nehezen magyarázható eredményességéhez azért más is kellett, nem csak a rapper küzdeni akarása – konkrétan Ancsin János jó lelke. A Dunaferr akkori játékosa az egyik középkezdésnél, talán sporttársi együttérzésből, odavetette Ganxstának, akar-e gólt lőni, majd gyorsan elmondta, mit kell tennie: gyorsan felvinni a kapu elé a korongot, majd a hátráló védők mellett a bal felső sarokba vágni. 

Ancsi úgy csinált mintha Ganxsta ki tudta volna cselezni, majd felengedte a Dunaferr kapujáig, ahol továbbra is azt tetette, hogy képtelen leszerelni a támadót, majd a kapus is beszállt segíteni, és térdre állva mutatta Zoleenak, hová kell ütnie a korongot. Sikerült.

Mint Ancsi János a műsorban elmondta, ezzel Ganxsta Zolee az egyetlen zenész a világon, aki bajnok jégkorong csapatnak gólt tudott lőni. A rapper neve ott virított az eredményjelzőn, beteljesítve ezzel az amatőr hokis régi nagy álmát.

 
Ancsin János jégkorongos
 

Ganxsta Zolee sok más mellett, elmesélte még, neki miért csak a finnek, azaz hogyan lett az északi ország csapatának hazai vezérszurkolója. Nem a konformizmus vezette. A hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján egyszerűen azt látta, Suominak senki nem drukkol. Az akkori finn válogatottnak az akkori magyar középiskolások körében, legalábbis Ganxsta gimis társainál biztosan, csak közönyben, legfeljebb lesajnálásban volt része. Senkinek se kellettek, de Ganxsta befogadta őket, sőt, nemrég kocsmába is elvitte évtizedekig csak messziről, de félistenként tisztelt hokisait. 

A finnek története csak a jéghegy csúcsa, a Konkrét két vendége sok más történettel is megszórta a műsort, és a poénok mellett az utánpótlás helyzetéről is szót ejtettek.

A teljes beszélgetést a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. A műsorvezető Böcskei Balázs. FOTÓ: Pixabay.

 
 Játékosok a CSZKA Cannibals amatőr magyar jégkorongcsapatból Forrás: Facebook