„Támogassa
Reggeli gyors

Megegyezést sürgetett Karácsony Gergely a kormány által megszüntetésre ítélt Budapest-bérlet kapcsán a szaktárcával

22/12/2023 10:40

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

A mérleg egyik serpenyőjében a Fővárosi Önkormányzat néhány milliárd forintos "szivatása" van, a másikban pedig 500 ezer ember, aki ezentúl drágább és rosszabb minőségű közösségi közlekedést lesz kénytelen használni – mondta Karácsony Gergely főpolgármester a Reggeli gyorsban annak kapcsán, hogy megszűnhetnek a MÁV, HÉV és Volánbusz járatain is használható BKK-bérletek.

2023. december 22. Reggeli gyors-részlet (2023.12.22.) Karácsony Gergely
09:59
00:00

Karácsony Gergely szerint legjobb esetben is pofátlan zsarolás, hogy jövő márciustól megszűnhet a Budapest-bérlet. A szaktárca és a fővárosi vezetés közötti elszámolási vita azonban nem érdekli az embereket, de a kormány csak magának ártana egy ilyen döntéssel három hónappal a választások előtt – mondta a Főpolgármester. Úgy véli, pénzügyileg biztosan rosszul jár a főváros, de még bízik a megegyezésben.

Karácsony Gergely szerint, ha a részletkérdéseket is megnézik, akkor teljesen világos, hogy – hacsak nem valami mesterterv része – nem kellően átgondolt a közlekedési minisztérium álláspontja.

A mérleg egyik serpenyőjében a Fővárosi Önkormányzat néhány milliárd forintos "szivatása" van, a másikban pedig 500 ezer ember, aki ezentúl drágább és rosszabb minőségű közösségi közlekedést lesz kénytelen használni – mondta a főpolgármester.

A fővárossal hivatalosan is közölték, márciustól nem lehet BKK-jeggyel vonatozni, hévezni és volánbuszozni Budapesten, miután az Építési és Közlekedési Minisztérium szerint a főváros kétmilliárddal tartozik. Spohn Márton, a Közlekedő Tömeg egyesület alelnöke a csütörtöki Esti gyorsban úgy nyilatkozott, ennek közlekedési szempontból semmi értelme, hatalmi harcról lehet szó Lázár János miniszter és a kormány között. Hozzátette: nem a fővárosi vezetést hajszolják további költségekbe, hanem az utasok kerülnek pénzügyileg nehéz helyzetbe.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/Interjú Karácsony Gergellyel
2023. december 22., péntek 07:33
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert