„Támogassa
A lényeg

BKK: óriási drágulást és színvonalcsökkenést hozna Lázárék ötlete

21/12/2023 13:04

| Szerző: Klubrádió

Dupla bérletet, jelentősen magasabb utazási költséget, a digitális utastájékoztatás, jegyvásárlás és útvonaltervezés megszűnését, összességében a MÁV-HÉV és az agglomerációs Volán-járatok szolgáltatási színvonalának hanyatlását jelentené az Építési és Közlekedési Minisztérium tervezetének bevezetése – írja a BKK sajtóközleményében.

A következő hónapokban 503 új buszt állít forgalomba a Vol
 
 Erre a buszra már nem lenne érvényes a BKK-jegy
 Fotó: Máthé Zoltán
 

Ahogy azt mi is jeleztük, az Építési és Közlekedési Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat közötti elszámolási vita miatt március 1-jétől a MÁV és a Volán járatain, a fővároson belüli szakaszokon már nem fogják elfogadni a BKK jegyeit és a Budapest-bérletet.

Az intézkedés hatására a főváros közigazgatási határán belül csak úgy lehetne HÉV-vel, vonattal, vagy a Volánbusz által üzemeltetett járatokkal utazni, ha az utasok a már bevált és megszokott Budapest-bérletük mellé egy másik bérletet is vásárolnának. Karácsony Gergely főpolgármester a hírre úgy reagált: "Bravó, így kell ostobaságból és kicsinyességből kicseszni sok százezer budapesti és környékbeli emberrel" (A Telex nyomán)