„Klubrádió
Megbeszéljük...

Márki-Zay Péter: Továbbra is nyersen őszinte leszek, és ki fogom mondani, hogy lopnak és hazudnak

27/01/2022 19:43

| Szerző: Klubrádió/szg

Márki-Zay Péter szerint nem véletlen, hogy az előző két országgyűlési választáson az ellenzéknek, akár a baloldalt, akár a Jobbikot nézzük, nem sikerült leváltania Orbánt. "Ha lehet, én nem szeretném az ő módszereiket újra megpróbálni. Továbbra is nyersen őszinte leszek, és ki fogom mondani, hogy lopnak és hazudnak" – jelentette ki. 

2022. január 27. Megbeszéljük / részlet Márki-Zay Péter (22.01.27.)
13:58
00:00

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje szerda este Londonban találkozott ott élő magyarokkal. Azt mondta, Brüsszelben, Varsóban és Londonban is látta az érdeklődést, nagyon sokan remélik, hogy Magyarország nem lesz a korrupció és a megfélemlítés mintaállama. Nagyon szeretnék, ha ezt a mintát nem is követné más, és Magyarország is visszafordulna az európai demokrácia útjára.

„Azt a fajta magabiztosságot, hogy én Magyarország miniszterelnöke leszek, azt nem szeretem” – fogalmazott. Hozzátette, Orbán Viktor felépített egy olyan rendszert, hogy őt szinte lehetetlen legyen leváltani. Hihetetlen gonosz lejáratókampány zúdul bárkire, aki megpróbál kihívóként fellépni korrupt uralmával szemben, hogy azt lehetetlen ellensúlyozni. Járt néhány kocsmában is a választókerületében, amelyet Lázár Jánostól szeretne elhódítani, és ott is azt látja, hogy vannak emberek, akik elhiszik a legképtelenebb szamárságokat is, például, hogy Indiába küldené őket szemműtétre. Megismételte: Szegedre küldené őket, nem Indiába, de a Fidesz-propaganda rendkívül hatékonyan kap fel teljes hazugságokat is.

Hogy lehet ezzel szembemenni? – tette fel a kérdést. Szerinte nem véletlen, hogy az előző két országgyűlési választáson az ellenzéknek, akár a baloldalt, akár a Jobbikot nézzük, nem sikerült leváltania Orbánt. „Ha lehet, én nem szeretném az ő módszereiket újra megpróbálni. Továbbra is nyersen őszinte leszek, és ki fogom mondani, hogy lopnak és hazudnak”, ha ezt teszik. „Nem fogok politikailag korrekt kifejezéseket keresni a gazemberségre” – jelentette ki. Azt gondolja, hogy az előző két hódmezővásárhelyi választáson és az előválasztáson vele értett egyet a szavazók többsége abban a tekintetben, hogy igenis tessék határozottan fogalmazni, tisztán beszélni. Azok az ellenzéki politikusok, akik politikai korrektségből „akár más okból” eddig simogatták a kormányt, nem is tudták leváltani. „Most próbáljuk meg mi”.

Azt szeretné, ha nemcsak budapesti rendezvényeken kampányolnának együtt a pártvezetőkkel, hanem vidéken is. A pártok legnépszerűbb politikusait megkérdte, hogy segítsenek, és nagyra értékelte, hogy Dobrev Klára máris igent mondott. Jakab Péterrel is beszélt, és reméli, hogy a Jobbik elnöke is igent mond. Fekete-Győr András, a Momentum volt alapítója már helyettesítette is őt, amikor covidos volt. Az ellenzéki összefogás ilyen demonstrálását nagyon fontosnak tartja – hangsúlyozta.

Márki-Zay Péter beszélt arról is, hogy 250-en voltak a szerda esti eseményen, 500-an próbáltak jelentkezni, nagy volt az érdeklődés. Egészen sok és változatos kérdést kapott, a helyieket a kivándorlás, az ő elismertségük és elismerésük, hazaköltözésük esetén a magyar kultúra megváltozása érdekelte, ezek a szempontok dönthetik el, hogy hazaköltöznek, vagy lemondhat-e róluk az ország. Találkozott tory (konzervatív) képviselőkkel is, köztük volt miniszterrel, és ennek nagyon örült, mint hasonló világnézetű ember.

A lejátszóra kattintva meghallgathatja a teljes beszélgetést.

Megbeszéljük...
2022. január 27., csütörtök 17:40
Műsorvezető: Bolgár György