„1%
Reggeli gyors

Gémesi mellett más ellenzéki polgármestereket is megfenyegettek

27/01/2022 12:49

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

"Megfenyegették" Gémesi György gödöllői polgármestert. Egy konkrétumokat teljesen mellőző levélíró azt követeli tőle, hogy mondjon le. Ezzel az első hallásra nem túl félelmetesnek tűnő fenyegetéssel mindenesetre annyit elért, hogy Gémesi a nyilvánossághoz fordult, így kiderült, hogy ugyanezt a levelet megkapta egy sor másik város ellenzéki vezetője is. A gödöllői városvezető a Reggeli gyorsban arról beszélt, hogyan építi fel a Fidesz ezeket a "botrányokat", amiről például a Városháza esetében is kiderült, hamis vádaskodás volt.

2022. január 27. Reggeli gyors - részlet 22.01.27. Gémesi György
11:06
00:00

Gémesi György, Gödöllő polgármesterének, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökének egy titokzatos – vagy mint később látni fogjuk, nem is annyira titokzatos – levélíró azt írta, amennyiben lemond, és kiáll a kormánypárti képviselőjelöltek mellett, akkor elkerülhet egy botrányt, és emelt fővel távozhatna.

A levélben azt is írja, hogy lerántja a leplet Gémesi egy "terrorista feministával" való kapcsolatáról". A polgármester szerint ugyan "lehet könnyedén venni és nevetni rajta, ugyanakkor szerinte meg akarják ijeszteni. "Érdekes lenne, ha ilyen jellegű kapcsolataim lennének" - mondta, és hozzátette, semmi törvénytelenséget nem követett el, amióta 30 éve polgármester. Gémesi szerint "egyértelműen felfedezhető a fenyegetés és a zsarolás a szövegben: utal bizonyos titokra, amire nem világít rá, blőd dologgal indokolja, de mégsem nevetséges, mert a mai világban gyorsan terjednek dolgok megalapozottság nélkül" Szerinte a levéllel is az lehetett a cél, hogy ezt a bizonytalanságot keltse fel az ellenzéki polgármesterek környékén, felületeken és emberek között.

 
Gémesi György
 
Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke. Forrás: Facebook https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2250042235058116&set=t.100001570849321&type=3&theater
 

 

Mindenesetre a levelet megosztotta a Facebookon, és "sosem látott aktivitás kezdődött". Kiderült például, hogy pont ugyanezt a levelet megkapta a váci, a pécsi és a szegedi polgármester is, mindegyikük a kormánypárti jelölteket győztek le, illetve "más információk is érkeztek", amiből Gémesi megtudta, hogy a levélíró egy férfi, aki már korábban is követett el "hasonló cselekedeteket". És bár még nem derült ki minden, de Gémesi szerint a beazonosított személy a Fideszhez köthető. Hogy erre a levélre megbízást kapott, vagy csak használták az e-mail címét, azt "majd a nyomozás kideríti".

Gémesi szerint biztos, hogy politikai szálak tetten érthetőek. A férfi ugyanis rendszeresen trollkodik a "Fidesznek". A polgármester elmondta, nem egyedi dologról van szó, "rengeteg ilyen troll van a Fidesz környezetében, akik az interneten azokat bombázzák, akik nem hozzájuk tartoznak. 

"El kell indítani a megfelelő eljárásokat és számon kell kérni az illetőt".

Óriási felelőssége van egy ilyen levélírónak, még akkor is, ha nem köthető a fideszes központi "Anonymushoz", hiszen ugyanilyen néven kezdte el egy "Anonymus" a fővárost is fenyegetni, és hiába derült ki a Városháza-ügyről a vizsgálóbizottság munkájának lezárásával, hogy "nincs vád, nincs bűn, mégis három hónapon keresztül a fideszes médiumokon keresztül álvitáról fideszes álvádaskodásról volt szó". Gémesi szerint egyértelmű a cél, az ellenzéki polgármestereket kellemetlen helyzetbe hozni, akik egy-egy országgyűlési képviselőjelölt mellett kiállnak. Holott ez Gémesi szerint mindenkinek a saját joga, hogy egy parlamenti képviselőjelöltet támogat vagy nem támogat. "Tetten érthető az összefüggés, ezért hozta nyilvánosságra, és ezért is jó a nyilvánosság, mert kiderült, mások is kaptak ilyet".

Azt is mondta, hogy nemcsak lehallgatták Pegasusszal, hanem a lakását is feltörték, a Fideszhez köthető országos médiumban pedig 20 perces lejárató filmet csináltak róla: cél, hogy ellehetetlenítsék, pedig most nincs önkormányzati választás. Inkább az lehet a háttérben szerinte, hogy az országos önkormányzati érdekszövetség elnökeként minél jobban koptassák"", annál hiteltelenebbé tehetik a mondandóját, pedig ő szakmai alapon és önkormányzati érdek szempontjából beszél a kormány önkormányzatokat kivéreztető politikája ellen.