„Klubrádió
Esti gyors

Márki-Zay: Innentől a teljes ellenzék egy arculattal, azonos üzenetekkel küzd az áprilisi győzelemért

22/11/2021 19:22

| Szerző: Klubrádió/szg

Megalakították az ellenzéki pártok és mozgalmak az úgynevezett kampánytanácsot; az ellenzék miniszterelnök-jelöltje közölte, innentől kezdve a teljes ellenzék, civilekkel együtt, egy arculattal, azonos üzenetekkel küzd az áprilisi győzelemért. Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy szerinte jönnek még a Városháza-ügyhöz hasonló lejáratókampányok, egyes ellenzéki politikusokat megpróbálnak majd az ellenzéki egység bomlasztására felhasználni, de a kampánytanáccsal az ilyen kihívásokra is gyorsan reagálhatnak.

2021. november 22. Esti gyors / részlet, Márki-Zay Péter (21.11.22.)
04:51
00:00

Megalakították az ellenzéki pártok és mozgalmak (DK, Jobbik, MSZP, Párbeszéd, LMP, Momentum, MMM) az úgynevezett kampánytanácsot; ezzel egy közös szervezet egy közös választási kampányt visz majd – közölte Márki-Zay Péter az Esti gyorsban.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje elmondta, ennek több szintje lesz, a pártelnökök is szoktak egyeztetni (például az elmúlt napokban is), ez alatt lesz a kampánytanács, amelyben a legjobb szakemberek vesznek részt minden párt részéről, akik a kampányhoz értenek, és összehangolják a napi tevékenységeket.

Jelezte, az eddiginél sűrűbb kommunikációt és nagyon szoros együttműködést igényel ez a kampány. Hangsúlyozta: innentől kezdve a teljes ellenzék, civilekkel együtt, egy arculattal, azonos üzenetekkel fog küzdeni az áprilisi győzelemért.

Egy-két órán belül tudnak reagálni (online egyeztetve) a „kihívásokra” a kampánytanáccsal, például az olyan lejáratókampányokra is, mint amilyenek Karácsony Gergely vagy Jakab Péter ellen indultak – mondta. Szerinte fél éve betárazták a városházi ügyet, arra az esetre, ha Karácsony Gergely lesz a közös jelölt, nem ő lett, de gondolták, ha megvan az anyag, akkor már felhasználják.

Márki-Zay Péter biztos benne, hogy hasonló anyagok vannak és készülnek most is, hogy a 106 jelöltjüket egyaránt támadják majd, egyes ellenzéki politikusokat megpróbálnak majd az ellenzéki egység bomlasztására felhasználni, és ezt az egységet igyekeznek majd megosztani kamupártokkal, függetlenül induló képviselőjelöltekkel. Ezekre – lélekben mindenképpen – felkészültek, és most építik ki azt a kommunikációs rendszert, amellyel gyorsan tudnak majd reagálni az ilyen lejáratókampányokra, az ellenzék egységét demonstrálva – összegezte.

A beszélgetést az egyes lejátszókra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép:

Esti gyors
2021. november 22., hétfő 18:15
Műsorvezető: Hardy Mihály