„Klubrádió
Megbeszéljük...

Magyar György szerint olyanok is mentek előválasztani, akik előtte a Stop Gyurcsány-aláírásokat gyűjtötték

15/10/2021 19:57

| Szerző: Klubrádió/szg

„Azt is tapasztaltuk a mi környezetünkben, hogy azok is mentek most szavazni, akik előzőleg ott álltak egy héten keresztül a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony! feliratú tábla előtt, és gyűjtötték az aláírásokat” – fogalmazott Magyar György ügyvéd. Aki egyébként azt is mondta: várakozáson felüli a részvétel az előválasztáson, és mindhárom célt sikerült teljesíteni, tematizálni, mozgósítani és legitimálni.

2021. október 15. Megbeszéljük / részlet, Magyar György (21.10.15.)
14:13
00:00

Magyar György ügyvéd, a Civil Választási Bizottság elnöke elmondta: nem tudják még, hogy ki nyerni a második fordulót, de van már egy győztes, maga az előválasztás. Jelezte: ezt nem most kezdték, hanem a 2014-es kétharmad után, a civilek akkor kezdtek el azon gondolkodni, hogy ha a Fidesz elvette az első fordulót, akkor valamiképpen állítsák vissza. 2018-ban Karácsony Gergellyel tartottak sajtótájékoztatót, és azt mondták, „itt a hajó, kedves ellenzék, szállj fel rá”. Nem így történt, Vona úr úgy gondolta, a pártjával meg fogja nyerni a választást, Schiffer úr pedig úgy gondolta, nem kell együttműködni – fogalmazott.

Szerinte várakozáson felüli a részvétel és mindhárom célt sikerült teljesíteni, tematizálni, mozgósítani és legitimálni. Vasárnap 1300 ember számolja meg a szavazatokat – tette hozzá. Kétszer számolják meg a szavazatokat, és utána hozzáadják az online-t – ismertette –, mert biztonságra törekszenek. Úgy látja, nagyon sokan megvárták a tévévitát, és azután döntöttek a két ember, két politikai oldal között.

Sokakban felmerült, hogy mi ez a hatalmas részvétel: egyrészt az érdeklődés, másrészt „vannak más érdekek”. Úgy fogalmazott az utóbbiról: jogászként hozzá van szokva, hogy mindent bizonyítani kell, és erre közvetett bizonyítékok vannak. Megkérdezte műsorvezetőnket, neki mit mond az, ha megérkezik egy kisebb csoportnyi szavazó, egyik részük szavaz, a másik kint marad, mindenkinél fényképezőeszköz van; lefotózzák, amikor odamennek, amikor távoznak, és azt is, amikor szavaznak. Vajon kinek kell ezt bizonyítaniuk? – tette fel a kérdést. „Azt is tapasztaltuk a mi környezetünkben, hogy azok is mentek most szavazni, akik előzőleg ott álltak egy héten keresztül a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony! feliratú tábla előtt, és gyűjtötték az aláírásokat” – fűzte hozzá.

Arról is beszélt, hogy nem hagyják abba, azt kezdeményezik a civilek, hogy tartsanak szavazást a köztársasági elnök személyéről is, azzal együtt, hogy a parlament választja, és nem a nép közvetlenül.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép:

Megbeszéljük...
2021. október 15., péntek 16:45
Műsorvezető: Bolgár György