„Klubrádió
Esti gyors

Lőrinc és az arcoskodó tudósok

6/05/2019 18:02

| Szerző: Pikó András/Klubrádió

Kiszervezi a kormány a kutatóintézeteket az MTA alól – épp ideje volt már, hogy biztosítsák a minőséget a tudományos élet számára is. A maradi tudósok úgyis kitakarodnak külföldre, a maradékkal meg lehet okosba csinálni a sok minőségi uniós innovációs projektet. Már benn is vannak Lőrinc és a többi nertárs közreműködő cégeinek papírjai a cégbíróságon. – Pikó András jegyzete.

2019. május 06. Esti gyors-részlet - Pikó András jegyzete (2019.05.06.)
02:18
00:00
Az innovációs miniszter Palkovics László mai interjújában kimondta, tetszik vagy sem, az akadémiai kutatóintézetek hálózatát a kormány kiszervezi az MTA-tól. Lám-lám, mire volt jó a tudósok arcoskodása, a végén úgyis győz a nép akarata, mely akaratot Orbán Viktor automatikusan hűséges kesztyűbábján keresztül gyakorolja.

A magyar tudomány teljesítménye sajnos elmarad attól, amit a nép akaratának megtestesítője elfogadhatónak tart – mondja az akadémikusból lett miniszter. Mit lehet tenni, a minőségben a kormány nem ismer tréfát, ahol makulát lát a rendszer működésében, ott terem és rendet tesz. Erre nem csak a nép felhatalmazása jogosítja fel, hanem saját működésének vitathatatlanul minőségi volta is. Amit a kormány kézbe vesz, az kézbe van véve – és ettől a minőség eleve garantált.

Gondoljuk csak meg: mekkorát és milyen látványosan javult az egészségügy, mióta a kormány rajta tartja a kezét az ütőerén! Oktatás? Csupa áldás és békesség, tanárnak, diáknak és szülőknek egyaránt! A patkányirtás NER minőségű átszervezése már eleve annyira jól sikerült, hogy direkt fel kellett szaporítani a rágcsáló állományt, hogy legalább mutatóba legyen min demonstrálni a minőséget. Szemétszállítás és kukaholding – a sikert sikerre halmozzuk, akár a szemetet. És hát a sport, a magyar foci – annyira sikeres, hogy az tényleg minden pénzt megér.

Épp ideje volt hát, hogy a kormány biztosítsa a minőséget a tudományos élet számára is. Tudjuk, ahol vágják a fát, ott hullik a forgács – mifelénk meg olyan a kurzus, hogy ha valahol élő fát látnak, azonnal fejszéhez kapnak. Most is lesznek nyilván, akiknek nem tetszik majd a változás. De a maradi tudósok úgyis kitakarodnak külföldre, a maradékkal meg lehet okosba csinálni a sok minőségi uniós innovációs projektet. Már benn is vannak Lőrinc és a többi nertárs közreműködő cégeinek papírjai a cégbíróságon.

Hiába, nincs mit tenni: magad uram, ha a tudósok nem akarnak szolgák lenni.

A jegyzet hangfelvételélét az írás elején kattinthatja!

 
Pikó András jegyzete az Esti gyors 2019. május 06-i, hétfői adásában hangzott el.