„Klubrádió
Café Péntek

Ligeti 100

17/03/2023 15:35

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Ligeti Györgyről, a világhírű magyar zeneszerzőről Rácz Zoltán; Lázár új tervéről Bojár Iván András és Roth János; egy lengyel színházról pedig Levko Eszter beszélget Váradi Júliával a Café Péntekben.

Ligeti György nevét közvetlenül Bartók és Kodály után szoktuk emlegetni. Most lenne 100 éves, ebből az alkalomból  egyik barátját és kiváló interpretálóját, Rácz Zoltánt kérdezi Váradi Júlia a Café Péntek 2023. március 17-i adásában. A felvétel előtt egy kis ajánlót is rögzítettünk a híres zenész-karmesterrel.

Törvénybe iktatnák a jó ízlést. Lázár János és az általa vezetett minisztérium csapata úgy gondolja, mostantól meg kell mondani az építészeknek is, hogy mi a nemzeti jó ízlés fogalma. Mit szólnak ehhez az építészek? Roth János, építésszel és Bojár Iván András építészeti íróval beszélgetünk a műsorban.

Végül Európa egyik legizgalmasabb, úttörő lengyel színházi társulata háromnapos fizikai színházi workshopot tart Budapesten The Song of the Goat Theatre címmel. A szervező, Levko Estella beszél róluk.

Café Péntek
2023. március 17. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia