„Klubrádió
A lényeg

A rendszer felőrölte, feloszlik a független előadócsoport

22/02/2023 11:33

Több mint húsz éves működés után befejezi pályafutását számos díjjal kitűntetett a Tünet Együttes. Szabó Réka társulatvezető búcsúlevelében, amit a Fidelio.hu közölt azt írja az okok között, hogy "annyi meghatározó pillanat, fontos ember vált jelentéktelenné az elmúlt időben a politika cinikus manipulációi és a mi közös, sokféle forrásból táplálkozó közönyünk által. Vége van. A Tünet Együttes kihűlt."

A Burok - a táguló idő összehúzódásai című táncmű bem
 

 
Budapest, 2018. január 31. A Tünet Együttes Burok - a táguló idő összehúzódásai című táncműjének fotóspróbája a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Házában. A táncművet Szabó Réka rendezte és koreografálta. MTI Fotó: Mónus Márton
Fotó: Mónus Márton
 

 

Mint írja az utóbbi években tele lett keserűséggel, frusztrációval és önváddal, "mert nem voltam már képes jól működni, kimerültem, leértem a gödör aljára. Most épp felfelé tartok".

"Nem tudom, nem akarom folytatni jelen körülmények között a társulat napi szintű működtetésének szélmalomharcát. Nem akarok vezető, munkáltató lenni olyan helyzetben, amelyben lehetetlen felelősséget vállalni".

"Az elmúlt években egyre inkább azt éreztem, hogy a körülmények, a rendszer irányít."

"Én most hátradőlök, és figyelek. Nem harcolok tovább. Keressetek bátran" - írja Szabó Réka.