„Klubrádió
Reggeli gyors

Lazio non coronat, avagy egyes futballisták egyenlőbbek – Zenés sporthírek M. Dénes Tamástól

22/11/2020 14:15

| Szerző: M. Dénes Tamás/Klubrádió

Az Edda Büszke sas című dalát hallják, még 1992-ből, mert most egy olyan klubról szeretnék beszélni Önöknek, amelynek a sas van a címerében: Ez a Lazio nevű egyesület Olaszországban, amely körül az elmúlt hetekben szinte folyamatosan forr a levegő. Az ok a kialakult koronavírushelyzet a rómaiaknál, amely több mint érdekes.

2020. november 20. Reggeli gyors-részlet (2020.11.20. Zenés sporthírek M. Dénes Tamással)
04:05
00:00
A Lazio a Bajnokok Ligájában is játszik, ahol, úgy látszik, másfajta teszteket készítenek, mint Olaszországban. Hogyan másképp fordulhatott volna elő, hogy három kulcsjátékos – az albán kapus Thomas Strakosha, a brazil Lucas Leiva és az olasz válogatott csatár Ciro Immobile is a Bajnokok Ligájában az európai szöveteségnél pozitív tesztet adott le, az olasz bajnokságban pedig negatívat, és játszhatott. A gólkirály Immobile esetében ezt eljátszottak még egyszer a bajnokságban: a Bologna ellen negatív tesztje volt, a Bajnokok Ligájában a Bruges ellen már pozitív volt, aztán megint játszott az olasz bajnokságban is, mit játszott, gólt is lőtt a Torinonak a 4-3 alkalmával, a Bajnokok Ligájában pedig ismét pozitív volt és hiányzott a Zenit Szentpétervár ellen.

Ez már az olasz egészségügyi hatóságnak is szemet szúrt, és vizsgálatot kezdeményezett, és a rendőrséget is értesítette. Aztán most már lassan kezd fény derülni az esetre. Érdekes például a Lazio orvosának a személye. Ivo Pulciniről van szó, aki kimondottan fura elveket vall a koronavírust illetően, például számára az enyhén pozitív játékos nem számít pozitívnak, sőt el sem kell különíteni a többiektől. 

Ivo Pulcini
 
Ivo Pulcini

Azt sem, aki nem mutat tüneteket, és ahogy ő maga nyilatkozta: „Ha nincsnek tüneteid visszaküldelek játszani a többiekkel.”„Én nem támogatom a karantént” – ezt is kijelentette az orvos, akinek most számos kérdésre kell választ adnia, mert az olasz hatóságok megszerezték annak a laboratóriumnak a covid tesztekre vonatkozó papírjait és adatait, ahol a Lazio játékosait valahogy mindig negatívan tesztelték.

Ezzel a laborral dolgozik együtt az előbb említett orvos, és hogyhogy nem, a klubelnök Claudio Lotito jó barátja vezeti. Az meg a hab tortán, hogy a laboratórium Avellinoban van, mintegy 253 kilométerre Rómától.

Szóval most már az olasz liga, az egészségügyi hatóság és a rendőrség is csalást gyanít, ami utána Laziot akár ki is zárhatják az olasz bajnokság első osztályából. De azért ennyire ne aggódjunk, a klubnak nagyon jók a diplomáciai kapcsolatai. Claudio Lotito elnök továbbra is röpköd a magánrepülőgépén; ha egy játékos – mint Luis Alberto –, ezt szóvá teszi, akkor annak nemigen lesz helye a csapatban; a hírhedt szélsőjobboldali szurkolótábor pedig kitart a csapat mellett.

Lazio
 

Csak a játékosok miatt lehet egy kicsit izgulni. Ugyanis a vírus nem állt meg Rómában. Azóta több másik Lazio játékosnál állapították meg a koronavírust az orvosok, a gond az, hogy ezt a világoskékek futballistái továbbvitték például a szerb nemzeti csapatba, ahol Sergej Milinković-Savić mellett további játékosokat is pozitívan teszteltek az oroszországi meccs után. (Előtte Szerbia egyébként pont a magyar válogatottal játszott.) És mindezt pusztán azért, mert a büszke sas csapatának orvosa „nem hisz” a koronavírus veszélyességében.

Reggeli gyors / Zenés sporthírek M. Dénes Tamással
2020. november 20. péntek  8:50

 

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás