„Klubrádió
Megbeszéljük...

Láng Balázs: Nem talál fogást a propaganda Magyar Péteren

15/04/2024 18:04

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Reagált az őt ért vádakra a kormánymédia által Magyar Péter "külföldi háttéremberének" nevezett aktivista. Láng Balázs, a Talpra Külföldi Magyarok Facebook-csoportjának vezetője a Megbeszéljük című műsorban elmondta: a lejáratására feleslegesen szórtak el sok 10 milliót, arra számít, hogy rengeteg pert fog nyerni a következő időszakban. 

2024. április 15. Megbeszéljük-részlet (2024.04.15.) Láng Balázs
13:21
00:00

"Mozgósításba kezdett, és külföldről ad tanácsot Magyar Péternek a baloldali médiaember" – írta címlapján a Magyar Nemzet Láng Balázsról. A Talpra Külföldi Magyarok Facebook-csoportjának vezetője arról beszélt, akkor fog dollárbaloldalivá válni, ha megnyeri azt a több tucat sajtóhelyreigazítási-pert, amit a propagandatermékekkel szemben fog indítani. Hozzátette, értelmetlenül szórtak el a lejáratására sok 10 millió forintot.

Példaként említette, hogy a propaganda állítása szerint ő "gyurcsányi" Államadósság Kezelő Központ kommunikációs igazgatója volt. Ezzel szemben az igazság, hogy Láng sosem dolgozott ennél az intézménynél, a Wikipédia-oldalán pedig meg lehet nézni, hogy valójában a Kincstári Vagyonigazgatóságnál dolgozott.

"Azért az végtelenül szomorú, amikor az ember naponta három-négy cikkben látja mocskolni önmagát, mondjuk azon az Origón, ahol csak azt felejtik el leírni, hogy én annak a címlapszerkesztője voltam még néhány évvel ezelőtt" – fogalmazott Láng.

Láng Balázs hozzátette: nem találja a propaganda a megoldást a Magyar Péter-jelenségre, azt érzékeli, hogy tanácstalanság jellemzi a kormánykommunikációt.

Azt is elárulta, hogy Magyar Pétert személyesen annyiban ismeri csak, hogy két másodpercre megpaskolták egymás hátát az április 6-i tüntetés backstage-ében.

Tapasztalata szerint a külföldön élő magyarok főleg azért támogatják Magyar Pétert, mert az ideológiamentes középút politikáját hirdeti a megosztottság helyett.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Láng Balázzsal
2024. április 15., hétfő 16:20
Riporter: Bolgár György