„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kunetz Zsombor: Kincses Gyula egy pártok felett álló szakértő

15/11/2023 18:34

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Nem valószínű, hogy Kincses Gyula politikai nyomásra vonul vissza a Magyar Orvosi Kamara éléről – véli Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő. Hozzátette, Kincses leköszönése inkább annak tudható be, hogy át szeretné adni a stafétát egy fiatalabb nemzedéknek. Kunetz minderről a Megbeszéljük című műsorban nyilatkozott.

2023. november 15. Megbeszéljük-részlet (2023.11.15.) Kunetz Zsombor
15:44
00:00

Kincses Gyula kedden jelentette be, hogy leköszön a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöki posztjáról. Kincses egészségügyi államtitkár volt 2007 és 2008 között a második Gyurcsány-kormányban, ezt a szemére is hányták a kormányoldalon – idézte fel a műsorvezető, Bolgár György, hozzátéve a kérdést, vajon ráégett-e Kincsesre ez a politikai szerepvállalás.

Kunezt Zsombor szerint ez a kérdés inadekváttá vált, miután Kincsest megválasztották a MOK elnökének 2019-ben. Mikor a kormány meg akarta szüntetni a kamarát, erre válaszul pedig az orvostársadalom több mint kétharmada nem volt hajlandó ebbe belemenni. Ekkor föl sem merül Kincses Gyulának a politikai elkötelezettsége – emlékeztetett az egészségügyi szakértő

"Nehéz ma Magyarországon Kincses Gyulánál rátermettebb, összetettebben gondolkodású, illetve megfelelőbb ismeretekkel rendelkező egészségügyi szakértőt találni" – fogalmazott Kunetz. Hozzátette, Kincses egy pártok felett álló szakértő, aki most háttérbe vonul. Kunezt szerint valószínű, hogy Kincses egy másféle típusú, akár frissebb, energikusabb vezetésnek szeretné átadni a helyét.

Kincse Gyula eredményesnek értékelte a MOK elmúlt időszakát – erről ő maga nyilatkozott a Klubrádiónak. Elmondta: a kamara strukturális átalakítása volt az egyedüli ígéretei közül, ami nem teljesült teljes mértékben, úgy véli, hogy ezt a következő ciklusban egy fiatalabb jelöltnek kell majd befejeznie.

2023. november 15. A lényeg / részlet, Kincses Gyula (23.11.15.)
01:09
00:00

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Kunetz Zsombor
2023. november 15., szerda 16:20
Riporter: Bolgár György