„Támogassa
A lényeg

Kincses: Nincs itt semmilyen dráma

15/11/2023 19:04

| Szerző: Klubrádió

Eredményesnek értékelte az elmúlt időszakot a MOK leköszönő elnöke – erről maga Kincses Gyula nyilatkozott a Klubrádiónak. Elmondta: a kamara strukturális átalakítása volt az egyedüli ígéretei közül, ami nem teljesült teljes mértékben, úgy véli, hogy ezt a következő ciklusban egy fiatalabb jelöltnek kell majd befejeznie.

2023. november 15. A lényeg / részlet, Kincses Gyula (23.11.15.)
01:09
00:00

Kincses Gyula nem lesz a Magyar Orvosi Kamara elnöke – a jelenlegi MOK-elnök a kamara Facebook-oldalán jelentette be, hogy nem indul el a november 25-i választáson, ahol a szervezet új országos tisztviselőit választják meg.

Nagyon köszöni mindenkinek, aki sikeresnek ítélte az elmúlt négy évet, mondta Kincses a Klubrádiónak, hozzátéve: eleve nyugdíjasként, az Újratervezés csoport hívására vállalta az elnökséget. Elvállaltak négy dolgot, ebből hármat: a béremelést, a hálapénz tiltását és azt, hogy kihozzák az árnyékból a MOK-ot, a szakmai közélet létező szereplőjévé teszik, meg tudták csinálni, negyediket, a szerkezeti átalakítást még nem, és úgy gondolja, ezt egy fiatalabb, a kollégák közt élő, ilyen tudású embernek kell továbbvinnie, és Álmos Péter alelnök erre tökéletesen alkalmas.

Nincs itt semmilyen dráma, nincs hátsó megfontolás, elvállaltak valamit, aminek jó részét közösen elvégezték, most olyan szakasz jön, amit egy más tudású, fiatalabb valakinek kell vagy érdemes vezetnie – összegezte.