„Támogassa
A lényeg

Orbán sok sikert kívánt a Magyar Orvosi Kamarának és közölte, a jövőben is szívesen működne együtt velük

11/04/2023 20:04

| Szerző: Klubrádió

Lukács László György a Parlamentben kérdezte a miniszterelnököt, szerinte a Parragh László vezette Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nem képviseli a vállalkozókat, érdemi munkát nem végez, csak beszedi a sápot.

A Jobbik frakcióvezetője azt kérdezte: Orbán támogatná-e, hogy népszavazás vagy más konzultáció legyen a kötelező kamarai tagságról, vagy csak egyszerűen eltöröljék az 5 ezer forintos kamarai díjat. (Hiszen az Orvosi Kamaránál pár nap alatt sikerült megszüntetni a kötelező tagságot és jelentősen megnyirbálni a szervezet jogköreit is.)

Orbán úgy reagált Lukácsnak, szerinte a kamara belső ügyeiben kizárólag a kamara illetékes, de partnerként tekint a kormány a kamarára, akivel szívesen működik együtt.

Hozzátette, a Magyar Orvosi Kamarának köszönettel tartoznak, mert nemrégiben megegyeztek velük (a hálapénz kivezetéséről), és azt be is vezették, ez pedig Orbán szerint nem ment volna a kamara nélkül. A jövőben is szívesen dolgoznak velük együtt, mondta Orbán.

A miniszterelnök szerint egy esetben nem fogadja el a kötelező tagságot, ha azt a kamara nyomásgyakorlásnak használja fel. Ezután sok sikert, eredményes szakmai munkát kívánt a MOK-nak.

Kincses Gyula MOK-elnök egyébként korábban azt mondta: a róluk szóló súlyos döntés a minisztériumnál egy szinttel feljebb született meg. Hozzátette, a Karmelitába nem fog időpontot kérni. "Hogy majd elmondom Orbán Viktornak, hogy mekkora hazugság, amivel támadnak, és akkor majd visszavonják ezt a törvényt? Ennek nincs esélye" – jelentette ki.

(via Telex.hu, kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)