„Klubrádió
Esti gyors

Kuncze: Orbán magával hordja a puskaport

1/10/2019 06:20

| Szerző: Klubrádió

Páratlan mélységekbe süllyedt a választási kampány, ügyeket kreálnak az ellenzék lejáratására, hogy távol tartsák az urnáktól a nem kormánypárti választókat.

2019. szeptember 30. Esti gyors-részlet/Interjú Kuncze Gáborral (19.09.30.)
05:26
00:00

Jó pár kampányt megélt, szagolhatott elég puskaport – szólította meg Kuncze Gábort, az egykori SZDSZ volt elnökét Dési János műsorvezető. A volt elnök erre úgy válaszolt, ők másképpen politizáltak, Orbán is csak az azért szagol ennyi puskaport, mert mindig magánál hordja.

A volt pártelnök szerint páratlan mélységekbe süllyedt a kampány. Régebben is voltak kiszivárogtatások, voltak politikusoknak nőügyeik, volt aki halálos gyermekbalesetet okozott (igaz nem ő volt a felelős), volt miniszter, aki Mengelének neveztek egy beteg halála miatt. Szóval voltak ilyen-olyan támadások, de ezeket nem fordították ennyire durván egymás ellen.

S van még egy óriási különbség: azok valódi esetek voltak és nem szándékosan kitalált, előállított dolgok. Most már hangfelvételek manipulálásától sem riadnak vissza.

Az egész lejárató kampánynak Kuncze Gábor szerint az lehet az egyik célja, hogy az embereket még jobban elfordítsák a politikától. Az ellenzéki szavazók maradjanak csak otthon. A kormánypárt által szorgalmasan listázott polgárok úgyis elmennek voksolni, és akkor marad a mostani hatalom.

Szóval furcsa irányokat vett ez a kampány –mondta a volt pártelnök-, pedig az egész nem ér annyit, hogy az emberek elbizonytalanodjanak azokkal kapcsolatban, akikre egyébként a jövőjüket bízzák.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Klubrádió.

Esti gyors
2019.09.30. 18:00
Riporter: Dési János