„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kuncze a stadionavatóról: Kapitális baromság a komcsizás

21/11/2019 17:19

| Szerző: Klubrádió

Kuncze Gábor volt belügyminiszter megnézte a Puskás Aréna nyitómeccsét, a stadion szerinte szép, bár nem túl értelmes megoldás. Az avató után a kormánymédiában megjelent nacionalista hangulatkeltésre, komcsizásra azt mondta: beteg dolog, kapitális baromság.

2019. november 21. Megbeszéljük / részlet, Kuncze Gábor (19.11.21.)
09:30
00:00

Kuncze Gábor volt belügyminisztert először is arról kérdeztük, hogy az egyik kormánypárti tv-műsor állandó szereplője szerint ott ült a Puskás Aréna megnyitóján a VIP-páholyban, ahol ugyanez az illető 80 százalék „komcsit” látott.

Kuncze Gábor először is kiábrándította a kormánymédia munkatársát, nem ült a VIP-páholyban, a VIP-lelátón ült, ahol volt vagy kétezer ember. A VIP-páholyok efölött vannak, erkéllyel, ablakokkal, fűtéssel. Szerinte hihetetlenül beteg az egész magyar politikai közélet; talán nem tudja ez a „szerencsétlen, 20 százalékos (...) szellemi képességű ökör”, aki ezeket mondta, hogy neki aktív sportolói múltja van, kedveli a sportot, sőt, sportért felelős miniszter is volt. Meg akarta nézni a stadiont, hogy tudja, miről beszél.

 
Puskás Aréna
Fotó: Lakatos Péter / MTI
 


Ott volt tehát a stadionban, amely „nagyon szép mérnöki alkotás”, amennyire meg tudta ítélni, jó kivitelezéssel, csak az idősebbek félnek majd a meredekségtől lefelé haladva. Nem érezte jól magát, mert kikapott a válogatott (Uruguay ellen 1-2 lett – a szerk.), de még az se lenne baj, csak nagyon rossz játékkal. Legalább következetesek, mert ezt Wales ellen megismételték (ott 2-0-ra kaptak ki Dzsudzsákék.

 
Kuncze Gábor volt belügyminiszter, wikipedia
 

Szép a stadion, de az ember elgondolkodik, hogy mi szükség volt rá, különösen az atlétikai stadion miatt fellángolt vitát alapul véve. Emlékeztetett: 1998-ban atlétikai Eb-t rendezett Magyarország az akkori Népstadionban, úgy, hogy a felső karéjba már biztonsági okból nem engedték be az embereket, az alsóban felújítások voltak, elfért 50-60 ezer ember, sikeres Európa-bajnokságot rendezett az ország.

Ha nem abban gondolkodnak, hogy teljesen úgy focistadiont építenek, mert a miniszterelnöknek az „a hobbija és/vagy mániája, nem kívánt törlendő”, hanem univerzális sportlétesítményben, akkor az alsó karéjt meg kellett volna hagyni, az egészet felújítani, mert az már ráfért, majd ott rendezni atlétikai és labdarúgóeseményeket, koncerteket is. Meg lehetett volna oldani az egészet kevesebb pénzből úgy, hogy értelme is legyen.

De akkor nincs olyan katlan amelyről álmodoznak – vetettük közbe. Kuncze szerint ez inkább „inkatlan”, mert azzal ügyeskednek sokan, ingatlannal. Kuncze Gábor volt kettős rangadón a Népstadionban, 75 ezer ember között, és senkit nem zavart a futókör. A katlant a labdarúgás minősége teremti meg, nem a stadion – tette hozzá.

Megkérdeztük a volt politikust arról is, hogy az említett kormánypárti beszámoló szerint az Index újságírójához hasonlóan ő sem állt fel a Nélküled című nemzetirock-számra. Úgy válaszolt: az már egészen beteg dolog, hogy egy sporteseményt nacionalista érzések felkorbácsolására vagy ezzel kapcsolatos ellentétek felszínre hozására használnak. Ez így már nem sport, nem labdarúgás, egészen másról szól – mondta.

De tényleg 80 százalék komcsi volt a VIP-páholyban? Ő nem nézett fel a VIP-páholyba, nem érdekelte, hogy ott kik ücsörögnek, akik körülötte ültek, azokat pedig többségében nem ismerte. Ennek az ügynek a kapcsán komcsizni „mekkora kapitális baromság”? – tette fel a kérdést. Hogy jön ez ide? A nem komcsik nincsenek kinn a meccsen, akkor a komcsik kaptak jegyet, a nem komcsik meg nem? A nem komcsikat nem is érdekli a futball, csak szavaznak a Fideszre? – sorolta a volt belügyminiszter.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Klubrádió

Megbeszéljük...
2019. november 20., szerda 16:45
Műsorvezető: Bolgár György