„Klubrádió
Reggeli gyors

Kübekháza polgármestere: Azok építenek pártállami rendszert, akik a lebontásában vettek részt

22/07/2022 15:37

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A rendszerváltás előtt a demokráciára vágyó tüntetők rendőrsorfallal néztek szembe, eltelt harminc és a helyzet ugyanaz lett – véli Molnár Róbert Kübekháza polgármestere.

2022. július 22. Reggeli gyors - részlet 22.07.22. Molnár Róbert
09:18
00:00

Elmebajnak tartja, hivatalos leveleiben sem hajlandó a vármegye és a főispán kifejezést használni Kübekháza polgármestere – írta meg a Népszava. Molnár Róbert előre figyelmeztette a kormányszerveket, hogy a község vezetőjeként írott leveleiben ezután sem szerepel majd megye helyett vármegye, a kormánymegbízott helyett főispán. A Csongrád-Csanád megyei település vezetője Facebook-oldalán tett bejelentéséhez magyarázatképpen hozzátette, "elmebajban nem leszek társ". 

Molnár a Reggeli gyors vendégeként arról beszélt, hogy részt vett a rendszerváltás előtti tüntetéseken, akkor rendőr sorfallal nézett szembe. Eltelt 30 év, és ugyanott tartunk. Molnár szerint ez félelmetes. A politikus szerint a helyzet abszurditását az mutatja leginkább, hogy azok építenek pártállami rendszert, akik egykor a lebontásában vettek részt. Ehhez képest jelentéktelennek tartja a megyék és a kormányzati megbízottak átnevezését.

Úgy véli ugyanakkor, hogy ezek a helyzetek szembesítik a kormányt a valósággal. "Béke nem lesz igazság nélkül, és ha ezzel nem szembesítjük őket, akkor menthetetlenül összeomlik a rendszerük" – mondta Molnár. Hozzátette, elképzelhető hogy ennek meg kell történnie.

Kübekháza polgármestere azt is elmondta, hogy bár amúgy is viszonylag kis költségvetéssel tervezett korábban tüzijátékot augusztus 20-án, ezt az összeget a gazdasági helyzetre való tekintettel az év települése címmel bíró falu inkább hasznosabb célra fordítja.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Molnár Róberttel
2022.07.22., péntek 8:33
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert