„Klubrádió
Esti gyors

Korózs Lajos: Miért ez a nagy titkolózás?

27/04/2020 21:40

| Szerző: Klubrádió

Érdemi válaszokat vár az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke a vírus elleni védekezés számos eleméről. Nem titkolózhat sokáig a kormány.

2020. április 27. Esti gyors - részlet 20.04.27. Korózs Lajos
00:00
00:00

Akármilyen kevés adatot hoznak is nyilvánosságra, egyértelmű, hogy a járvány az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozókat nagyon súlyosan fenyegeti. Ha nem is fertőződnek meg, illetve nem is fertőznek, a másod-, harmadállásukat elveszítik, a keresetük drámaian csökken, miközben a munkateher nő. A tatabányai, és a Szent Imre Kórházban már-már elképesztő a helyzet, de az idősotthonokban is aggasztó.

A hivatalos döntéssorozat és a kommunikáció teljesen összezavaró. Egyszer kivonják a frontvonalból a 65 év feletti orvosokat, aztán visszaküldik, egyszer ennyi felszabadított ágyról beszélnek, máskor annyiról. Tudni kellene azt is, hogy hány tesztet végeztek és hány emberen, mert a kettő nem ugyanaz, hiszen lehet, hogy valakit többször is tesztelni kell.

Rengeteg a kérdés, válasz pedig nincs. Ezért Korózs Lajos, a Parlament népjóléti bizottságának elnöke összehívta a testület ülését kedden 10 órára. Hétfőn késő délután fideszes képviselők azt kérték, hogy 13 óra legyen az időpont. Látszólag ez nem fontos változtatás, de valójában lényeges. Meghívást kapott az Operatív Törzs számos tagja, három miniszter, az országos tiszti főorvos, a főpolgármester. Ennyi vezető programját átalakítani órák alatt szinte lehetetlen – jelzi az elnök.

Korózs Lajos szerint érthetetlen, hogy mire ez a nagy titkolózás. Egy-két napig lehet visszatartani fontos információkat is, de sokáig nem. Ha a kormány továbbra sem ad érdemi választ? A politikus úgy véli, hogy akkor az emberek döntik majd el, azoknak hisznek, akik csak a propaganda-szövegeket harsogják, vagy azoknak, akik őszintén tesznek fel fontos kérdéseket.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila.

klubrEsti gyors
2020.04.27. 18:00
Műsorvezető: Dési János