„Klubrádió
Esti gyors

Koronavírus: már vidékről kell mentősöket hozni Budapestre a teszteléshez

20/09/2020 07:49

| Szerző: Klubrádió/szg

Budapesten kell a legtöbb koronavírus-teszt, és már ott tartanak, hogy a vidéki mentőállomásokról kell felrendelni egységeket csak a tesztelés miatt – mondta Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke.

2020. szeptember 18. Esti gyors / részlet, Kusper Zsolt (20.09.18.)
05:33
00:00

A mentők végzik az ingyenes koronavírus-tesztelést, ők mennek ki azokhoz, akiknek a háziorvos ezt előírja. Sokat lehet arról olvasni, hogy ez mennyi időt vesz igénybe. Arról kérdeztük Kusper Zsoltot, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnökét, hogy ez mekkora pluszmunkát jelent. 

Az Esti gyorsban elmondta: az országos mentőszolgálat nem erre van berendezkedve. Megoldják, ellátják a többletfeladatot, egyelőre nincs gond, de fáradtak a mentők. A legnagyobb probléma Budapesten van, ugyanis ott van szükség a legtöbb tesztre, és már ott tartanak, hogy a vidéki mentőállomásokról kell felrendelni egységeket csak a tesztelés miatt.

A pluszfeladatokat a szabadidejük terhére látják el a mentődolgozók, tehát akik ezt vállalják, külön pénzért dolgoznak, de ez se fenntartható akármeddig – közölte. De ha még többen jelentkeznek arra, hogy tesztet szeretnének, akkor ennek az ideje még jobban kitolódik, mert a létszám véges a mentőszolgálatnál. Azt viszont hangsúlyozta Kusper Zsolt, hogy a mentés nincs veszélyben a tesztelés miatt.

Az interjút a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Országos Mentőszolgálat/Facebook

Esti gyors
2020. szeptember 18., péntek 18:25
Műsorvezető: Selmeci János