„Köszönjük,
Klubdélelőtt

Könyvhétre készülve: Bárdos Andrással olvasgattunk

7/06/2019 21:30

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

A jövő héten kezdődik a 90. Ünnepi Könyvhét, amelynek apropóján Bárdos Andrással, a 21. Század Kiadó társtulajdonosával keresgéltünk olvasnivalók között a Klubdélelőttben. A műsorban szó esett még egy különleges gyógymódról, egy magyar orvosi felfedezésről és Térey Jánosra is emlékezünk.

2019. június 08. Klubdélelőtt (2019. június 8., szombat 09:00)
156:37
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa
Hallott valaki az Arni-módszerről? Egy különleges gyógymód, Pásztor Gabriella, aki évtizedek óta Angliában él és dolgozik  hozta haza, hogy stroke-on, agyvérzésen átesett és lebénult betegeken segítsen. Az eredmény szinte hihetetlen.

Bedő Imre a Férfiak Klubjának megálmodója, létrehozója, vezetője. De vajon minek ez a klub, miért van rá szükség?

Végh György író, költő nevére sajnos kevesen emlékeznek. 1982-ben halt meg, ha élne, most ünnepelné a 100. születésnapját. Az évforduló kapcsán feleségével, Takács Márta szerkesztővel idéztük fel munkásságát, buktatókkal teli életét.

Egy fiatal orvos-kutató, Manczinger Máté bőrgyógyász bioinformatikai eszközökkel fedezte fel az emberi immunrendszer és a kórokozók sokfélesége közötti alapvető összefüggést.

Lassan kezdődik a 90. könyvhét, Bárdos Andrással, a 21. Század Kiadó vezetőjével olvasnivalók között keresgéltünk. Csak néhány közülük: Zsolt Ágnes: Éva lányom, Braun Róbert: Faltól falig Amerika, Paul Aster, John Updike...

Mindössze 48 éves volt Térey János író, költő, drámaíró, amikor egy reggeli órában elragadta a halál. Előző este a 30 éves érettségi találkozóján vett részt, jó kedvű volt, remekül volt. Nemrégiben volt a Klubdélelőtt vendége, ezzel a beszélgetéssel emlékezünk rá és búcsúzunk tőle.

 
Térey János (1970-2019)
 

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás.

Klubdélelőtt
2019. június 1. szombat 9:00
Műsorvezető: Kun Zsuzsa