„Klubrádió
Klubdélelőtt

Atombiztos titok - Klubdélelőtt

24/05/2019 19:55

| Szerző: Klubrádió

Ne egyenek mosatlanul salátát. Emlékeznek? A magyar sajtóból ilyesféle hírekből lehetett következtetni arra, hogy valami baj van. Atombaj. A műsor egyik témája a csernobili katasztrófa.

2019. május 25. Klubdélelőtt (2019. május 25., szombat 09:00)
150:45
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa

A Klubdélelőtt étlapja:

A kulturális sokszínűség világnapját az ENSZ és az UNESCO kezdeményezésére 2002 óta minden év május 21-én,  a világszervezet összes tagállamában megünneplik. Vendégünk volt Kirschner Péter, az Egy ég alatt - Alapítvány a kulturális sokszínűségért társelnöke.

Vaskúti Pál pszichológus vezetett gyermekotthont, svéd-magyar gördeszkával és kerékpárral kereskedő céget, világbajnokot nevelve szövetségi kapitánya volt a magyar BMX- válogatottnak, rendezett BMX világbajnokságot, tizenöt éven át taxizott, szakácskodott Izraelben, filmforgatókönyvet írt, épített és vezetett segélyfalut Srí Lankán a cunamit túlélő árváknak, pár éve pedig ott, a szigetországban gyógyít magyar gyerekeket.

Ki ne emlékezne a Mosó Masa mosodájára és Gőgös Gúnár történeteire? Varga Katalin költő és írónő sajnos már nincs közöttünk, de unokája, Tarján Veronika énekes, színész, drámapedagógus szívesen mesélt a nagymamáról.  

Egymillió forintot ajánl fel Kukorelly Endre annak érdekében, hogy visszaállítsák az irodalmi Baumgarten-díjat, és alternatívát teremtsenek az állami díjazás ellenében, írta vasárnap a Facebook-oldalán egy nyilvános posztban. Vendégünk volt Kukorelly Endre.

Csernobil újra az érdeklődés középpontjába került, ötrészes minisorozatban láthatják a nézők az 1986-os atomkatasztrófa történetét. Vajon Bedő Iván újságíró mit gondol az újságírók felelősségéről, arról, hogy annak idején egy ideig a magyar sajtó titokban kezelte a tragédiát.

Garamvölgyi Erzsébet apró, kirakatokba sűrített alkotásait Veszprémben, a Művészetek Házában nézheti meg a közönség.

A műsort a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg .Kiemelt kép: Pixabay.