„Klubrádió
Klubdélelőtt

Kornis Mihály 70 éves - A Klubdélelőttben őt is köszöntöttük

10/05/2019 19:44

| Szerző: Klubrádió

Ki álmodta meg az izraeli államot? Erdős André egész életében Magyarországot képviselte diplomataként. Lengyel kitüntetést kapott a Kontroll Csoport. 

2019. május 11. Klubdélelőtt (2019. május 11., szombat 09:00)
153:23
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa

Ezt hallhatta Kun Zsuzsa műsorában:

Ki álmodta meg Izrael államát? Kinek a filmjét nevezték először Oscar-díjra? Ki hamisította Eichmann útlevelét? Mindezekre a kérdésekre választ kapunk, ha belelapozunk az „Izrael 70” című könyvbe, amelyben segítségünkre volt Politzer Maymon Krisztina ügyvéd, az Izraelinfo főszerkesztő-helyettese és Frank Péter főszerkesztő.  

Dr. Rába Lilla szemész, festőművész sajnos már nincs közöttünk, képeiből most nyílt kiállítás, a virtuális tárlatvezetésben a férje,  Dr. Felmérai István orvosigazgató segített.

Erdős André  1941-ben született az akkori francia Algériában,  diplomataként egész életében Magyarországot képviselte és szolgálta, most a születésnapján köszöntöttük.

És még egy születésnapos, Kornis Mihály író. Május 10-én töltötte be a 70. évét. Ebből az alkalomból köszöntöttük, illetve köszöntötte ő a hallgatóinkat, egy műve felolvasásával.

Tízéves a Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar, a vendég László Zsolt, a Radnóti színház színésze volt.

Az Európai Szolidaritás Központ "Hála Érdemrendje" kitüntetésben részesíti Bárdos Deák Ágnest és a Kontroll Csoport együttes többi tagját. Az érdemrendet 2010-ben hozták létre azoknak a külföldieknek, akik támogatták Lengyelországot a szabadságért és demokráciáért folytatott küzdelemben.

A műsort a fenti, "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Kornis Mihály író. MTI/Zih Zsolt.