„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Komédia komolyan a bolygóról – Zöldfilmek 3. rész

15/10/2022 23:09

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában bemutattuk az Egy szép reggelen című új francia drámát; valamint folytattuk sorozatunkat azokról az alkotásokról, amelyek középpontjában a környezetvédelem áll. 

2022. október 15. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2022. október 15., szombat 13:30)
26:56
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes
Az egyedülálló, fiatal párizsi nő, Sandra életét kislányának nevelése, tolmácsként végzett munkája és egykor briliáns elméjű, mára hanyatló szellemű apjának gondozása tölti ki. Egy nap véletlenül összefut egy régi barátjával. Ellenállhatatlan erejű vonzalom bontakozik ki közöttük, és – bár a férfi nős – viharos szerelmi viszonyba kezdenek. A szenvedélyek mellett azonban egyre gyakoribb a csalódás és fájdalom is. Sandrának egy idő után kicsúszik a keze közül az irányítás, és napról napra nehezebb döntéseket kell meghoznia mind apja ápolásával, mind pedig saját életével kapcsolatban. Pozsonyi Janka filmkritikus elmondta, Mia Hansen-Love forgatókönyvíró-rendező alkotásainak középpontjában mindig az emberi kapcsolatok ábrázolása áll, és ez most sincs másként. Hozzátette, a film egyik erőssége Léa Seydoux hiteles játéka.

A műsor folytatásában a zöldfilmeket vizsgáló sorozatunk újabb része következett. Paár Ádám történész-politológus a múlt héten az Ace Ventura című komédia környezetvédelmi vonatkozásait elemezte, majd áttértünk az animációs alkotásokra.

Szóba került a Kisvakond, a Maci Laci és a Csipet csapat is. Az e heti beszélgetésben még megvizsgáltunk néhány rajzfilmet, de a Dallas rebootjának zöld mondanivalójára is kitérünk. Így szóba került a 101 kiskutya, A bolygó kapitánya, valamint a Ne nézz fel című feketekomédia is, amely felveti többek között a politikai pártok természetvédelemhez való viszonyának kérdését is.

A beszélgetés végén pedig összehasonlította Paár Ádám az eredeti Dallas sorozatot annak folytatásával abból szempontból, hogy melyikben hogyan és milyen mértékben merül fel a környezettudatosság.

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
2022. október 15. szombat 13:30
SZerkesztő-műsorvezető: Timár Ágnes