„Klubrádió
Megbeszéljük...

Komáromi: Nem lehet megerőszakolni az embereket

28/04/2021 16:49

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Nem ritka, hogy több hetet kell várniuk azoknak, akik olyan oltást szeretnének, amelyet más uniós tagországokban is elismernek. Komáromi Zoltán szerint életveszélyes játékot játszik a kormány azzal, hogy a Sinopharmot erőlteti. A DK egészségpolitikusa szerint, ha az embereknek van egy bizonyos igényük, akkor nem lehet megerőszakolni őket.

2021. április 28. Megbeszéljük - részlet 21.04.28. Komáromi Zoltán
14:21
00:00

Továbbra is nagyon bizonytalan az, hogy mire számíthatnak azok, akiket nem az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinát kaptak. Komáromi Zoltán szerint még korai lenne előrejelzésekbe bocsátkozni. "Vadonatúj betegségről van szó, vadonatúj gyógyszereket kellett fejleszteni ellene" – tette hozzá.

Választás 2018 - Bemutatták az MSZP-Párbeszéd árnyékkorm?
 
Komáromi ZoltánFotó: Balogh Zoltán/MTI
 

A Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa jelenleg sokkal fontosabb problémának tartja azt, hogy a lakosság meghatározó része nem is akar beadatni keleti vakcinákat. Ha pedig ilyen igényei vannak a lakosságnak, akkor miért nem kapnak a háziorvosok Pfizert, amiből egyébként csak a héten 480 ezer adag érkezett. "Ennyire ki akarják szórni a kínai vakcinát?" – tette fel a kérdést. Az oltópontokon is Sinopharmmal akarnak oltani, de például az egyik kórházban hat oltóponton akartak oltani hétfőtől csütörtökig, kedden már csak két oltópont működött, szerdára pedig már nem maradt érdeklődő sem.

"Ha az embereknek van egy bizonyos igényük, akkor nem lehet megerőszakolni őket."

Hozzátette, életveszélyes játéknak tartja, hogy egyesek azért nem kaphatják meg az oltásukat, mert a kormány nem bocsátja rendelkezésre az igényelt oltásokat, amihez ragaszkodnak, például azért, mert utazni szeretnének.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Komáromi Zoltánnal
2021.04.28., szerda 16:35
Riporter: Bolgár György