„Klubrádió
Esti gyors

Kerpel-Fronius nem megy be a rendőrségre

22/08/2019 20:31

| Szerző: Klubrádió

Feltehetően egy sajtótájékoztató miatt idézték be, amelyet a VI. kerületi polgármester budai villája előtt tartottak.

2019. augusztus 22. Esti gyors - részlet 19.08.22. Kerpel -Fronius Gábor
04:32
00:00

Beidézték a rendőrségre Kerpel-Fronius Gábort, a Momentum XIII. kerületi elnökét, gyülekezési joggal való visszaélés miatt. A politikus szabadságon van, nem megy el a rendőrségre, jogi képviselőt küld maga helyett. Pedig –ahogyan az Esti gyorsban elmondta- érdekelné, hogy miről is van szó konkrétan.

Azért sejtései vannak. Tartottak ugyanis egy sajtótájékoztatót a VI. kerületi polgármester, Hassay Zsófia meglehetősen értékes budai villája előtt Temesvári Szilviával, a párbeszéd politikusával. Ezen azt firtatták, hogy miből vehette a villát a polgármester, mert a vagyonbevallásaiból ez nem derült ki.

Miután politikustársát is beidézték, Kerpel-Fronius úgy gondolja, hogy ez a sajtótájékoztató lehet az ok. Az ilyen eljárás beleillik egy sorba, amikor is a rendőrség az ellenzék ismertebb tagjai ellen sorozatban indít szabálysértési eljárásokat. Véleménye szerint így próbálják visszariasztani a tüntetésektől, megmozdulásoktól a szimpatizánsokat, illetve így akarják költségessé és fáradtságossá tenni az ellenzéki tevékenységet. A Momentum politikusa azt mondja, orosz mintát vél felfedezni ebben a hatósági viselkedésben.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Balog Zoltán.

Esti gyors
2019.08.22. 18:00
Műsorvezető: Gergely Zsófia