„Klubrádió
Megbeszéljük...

Juhász Péter: Nagyon hálás vagyok a Kutyapártnak

6/02/2024 17:11

| Szerző: Bárkay Tamás/Klubrádió

Már csak az életútjából adódóan is fontos neki, hogy a pártokon kívül civil szervezetek is tudják támogatni. És ott vannak a véleményformáló személyiségek is – mondta Juhász.

2024. február 06. Megbeszéljük - részlet - 24.02.06. Juhász Péter
15:51
00:00

Az V. kerületben különösen fontos, hogy olyan jelölt álljon szemben a Fidesz-jelöltjével, aki az összes párt támogatását élvezi. Ott csak így lehet leváltani a Fideszt – mondta a Megbeszéljükben Juhász Péter, akiről hétfőn derült ki: a Momentum (amelynek hálás, kiváltképp a jelöléséről a javára lemondó Kerpel-Fronius Gábornak) is őt támogatja a Belvárosban polgármesterjelöltként – és emiatt a Kutyapárt viszont már nem.

A Kutyapárt döntése sokkal nagyobb szabadságot ad. Elvárás volt a részükről ugyanis, hogy ne mutatkozzak más párt tagjaival. Így tehát nem csinálhattam közös akciót például a kerület ellenzéki parlamenti képviselőjével, Csárdi Antallal sem. Így nehéz kampányolni. Mindezzel együtt nagyon hálás vagyok a Kutyapártnak is, mert tulajdonképpen jelezték a választóiknak, hogy elfogadható jelölt vagyok számukra is – fogalmazott.

Juhász hozzátette: már csak az életútjából adódóan is fontos neki,  hogy a pártokon kívül a releváns civil szervezetek is támogassák. És ott vannak a véleményformáló személyiségek is, akiknek az értékrendje közel áll az övéhez, és akikre sokan hallgatnak és figyelnek.

 
Juhász Péter
 
Kép: Facebook
 

Bolgár György a civilekkel kapcsolatban felelevenítette egy szintén keddi beszélgetését, amelyben hallgatója azt fejtegette: ez a pillanat, amikor mindenkinek – pártoknak, civil szervezeteknek és egyes civileknek egyaránt – ki kell mennie az utcára, mert elfogadhatatlan, hogy Novák Katalin elnöki kegyelmet adott egy pedofilnak falazó embernek. Ha ezért nem szólal meg sok százezer ember, akkor már semmiért nem fog – idézte a hallgatót a műsorvezető.

Végletesen felháborító, hogy a köztársasági elnök felment egy embert, aki falazott valakinek, akit nagyon súlyos, gyerekek ellen elkövetett bűncselekményért ítéltek el – reflektált Juhász. Hozzátette viszont, hogy szkeptikus a következményeket illetően: Magyarország nem jogállam, tehát jogállami eszközökkel nem nagyon érhetünk el eredményt.

Bővebben: fontosnak tartja, hogy sokan ott legyenek a tüntetésen (amit a Momentum szervez pénteken este hatkor a Sándor palotához– a szerk.), hogy kifejezzék az undorukat a köztársasági elnök döntése iránt. De ne áltassuk magunkat, hogy ezzel a tüntetéssel komoly változást lehet elérni – mondta Juhász Péter.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Juhász Péterrel
2024. február 06., hétfő 16:20
Riporter: Bolgár György