„Klubrádió
A lényeg

Juhász Péter lesz a Kutyapárt belvárosi polgármesterjelöltje

20/12/2023 16:47

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt bejelentette, hogy Budapest V. kerületében Juhász Pétert indítják polgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választáson.

Azt írták: az ötlettel Juhász Péter kereste meg a pártot, ők pedig úgy döntöttek, szívesen támogatják, „hiszen nem láttunk más ellenzéki képviselőt az elmúlt évtizedben, aki ennyit próbált volna tenni a helyi korrupció ellen és ilyen mélységben ismerné a kerület problémáit.”

A párt szerint addig az „ellenzéki” képviselők „észre sem vették”, mi történik a Belvárosban az ingatlanokkal, mielőtt Juhász Péter 2014-ben képviselő lett ott. „De miért is vették volna észre, amikor az MSZP-s képviselők is nevetséges kedvezményekkel vehették meg a saját lakásaikat?” – tették fel a költői kérdést. Kitértek arra is: mi sem bizonyítja jobban, hogy Juhász Péter érdemi munkát végzett a kerületben, mint hogy Rogán Antalék talán ellene folytatták a legdurvább és leggusztustalanabb lejárató kampányt az elmúlt években.

Budapest V. kerületében 1990 óta csak két olyan ciklus volt, amikor nem a Fidesz polgármestere vezette a kerületet (1990 és 1994 között az SZDSZ-es Mihályi Gábor, 2002 és 2006 közt pedig a szocialista Steiner Pál). 2006 és 2014 között Rogán Antal regnált, őt követte a jelenlegi polgármester, az immár második ciklusát töltő Szentgyörgyvölgyi Péter.