„Klubrádió
A lényeg

Visszalépteti V. kerületi jelöltjét a Momentum, Juhász Pétert támogatját

1/02/2024 14:34

| Szerző: Klubrádió

A Momentum visszalépteti Kerpel-Fronius Gábort, és helyette a Kutyapárt által támogatott Juhász Péter mellé áll a Belvárosban.

Ezt közös sajtótájékoztatón jelentette be Donáth Anna, a párt elnöke, valamint Kerpel-Fronius Gábor, akit az V. kerületben eredetileg indítottak volna, és Juhász Péter, akiről még tavaly decemberben derült ki, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt támogatásával indul az önkormányzati választáson.

„Muszáj hiteles alternatívát létrehozni, muszáj végre azon a tisztességes úton elindulni Magyarországon, ami felveheti a harcot a rendszer ellen. Elsődleges célunk mindig is az volt, hogy ezen az úton haladjunk, ha kell, a pártérdeket is felülírva” – közölte Donáth Anna. Ezért léptetik vissza Kerpel-Froniust, és támogatják Juhász Pétert.

Budapest V. kerületében 1990 óta összesen két olyan ciklus volt, amelyben nem a Fidesz polgármestere vezette a kerületet (1990 és 1994 között az SZDSZ-es Mihályi Gábor, 2002 és 2006 közt pedig a szocialista Steiner Pál). 2006 és 2014 között Rogán Antal regnált, őt követte a jelenlegi polgármester, az immár második ciklusát töltő Szentgyörgyvölgyi Péter. A kerületben egyébként már jóval korábban bejelentette indulását egy ellenzéki jelölt, méghozzá az a Kovács Alex Gábor, aki a kerületi ellenzék frakcióvezetője, és évek óta szorgosan dokumentálja a rendkívüli ingatlanvagyonnal rendelkező Belváros ingatlanmutyijait (habár, jegyzi meg a 444.hu, 2008-ban, még Rogán Antal vezetése alatt ő is jutott kedvezményes áron önkormányzati ingatlanhoz).