„Klubrádió
Megbeszéljük...

Juhász: A Belvárosban semmi nem a lakókról szól

22/12/2023 18:50

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Míg az V. kerületi ellenzéki jelöltek közül Kerpel-Fronius Gábort kedveli Juhász Péter, nem tartja alkalmas jelöltnek, hiszen őt pártlogika alapján indítják, a másik jelöltet, Kovács Alex Gábort viszont morális okokból nem tudja elfogadni, mert szerinte szerepe volt a kerület ingatlanvagyonának fideszes haveri körökhöz történő átjátszásában.

2023. december 22. Megbeszéljük - részlet 23.12.22. Juhász Péter
19:59
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, Budapest V. kerületében Juhász Pétert indítja a Magyar Kétfarkú Kutyapárt polgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választáson. A hírt követően Juhász is beszámolt indulási szándékáról a Facebookon.

"Két jelöltet látok, a momentumos Kerpel-Fronius Gábort, akit nagyon tisztelek, becsülöm személyében, viszont azt gondolom, hogy inkább pártlogika alapján került oda, nem élt ott, nem ismeri a helyi viszonyokat. Ő azért került oda, mert a DK és a Momentum harcában kellett egy plusz ember, hogy feszíteni tudják. Ezt elfogadom, bízom abban, hogy fogunk tudni együttműködni. A másik figura Kovács Alex Gábor, aki húsz éve ül az önkormányzatban, vele morális problémáim vannak" – mondta a Megbeszéljük pénteki adásában Juhász, hozzátéve, hogy Kovács – még abban az időben, amikor Rogán Antal volt a polgármester – megszavazta azt a rendeletet, amely a belvárosi ingatlanokat áron alul játszhatta át a haveri köröknek.

Indulását emellett azzal is indokolta, hogy a Belváros egy kis ékszerdoboznak tűnik kívülről, de kijátszották az ott lévő ingatlanvagyon jelentős részét úgynevezett befektetőknek: luxusszállodák, luxuslakások, Airbnb-k, butikhotelek, a lakások alatt pedig kocsmák, vendéglátóhelyek, borhálók, és nightclubok jelentek meg. Ez mind a turistákról szól, de "az ott lakókról semmi nem szól". A támogatások, a lenyúlt pénzekből visszadobott "csörgő fillérek" mindössze.

A beszélgetést követően betelefonált a műsorba Bródy Gábor, a Magyar Szocialista Párt V. kerületi önkormányzati képviselője, aki azt mondta, bár nem akar üzengetni, úgy véli, hogy Juhász sok mindenben téved. Szerinte az igenis eredmény, hogy az V. kerületben 2019-ben sikerült két önkormányzati körzetet elhódítani. Felméréseikre hivatkozva azt állítja a politikus, hogy minden választási évben egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy leváltsák a fideszes Szentgyörgyvölgyi Pétert.

2023. december 22. Megbeszéljük - részlet 23.12.22. Bródy Gábor
07:33
00:00

A beszélgetéseket a lejátszókra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Juhász Péterrel
2023.12.22., péntek 16:20
Riporter: Bolgár György