„Klubrádió
Klubdélelőtt

Juhász Péter, Budapest Nagyregény és egy magyar Golden Globe szavazó a Klubdélelőttben

2/06/2023 16:23

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

A június 3-i adás vendégeivoltak: Juhász Péter, aktivista, az Együtt volt elnöke, a "Milla" csoport alapítója, Lévai Katalin író, Az Örökhagyó szerzője, Vincze Bence, költő, a Budapest Nagyregény menedzsere, Csákvári Géza, filmkritikus, aki Cannes-ban járt és Papp János, színész, aki a Lement a függöny című dalról mesélt.

2023. június 03. Klubdélelőtt (2023. június 03., szombat 09:00)
154:47
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

A június 3-i adás menete az alábbi volt:

9.00: Juhász Péter az Együtt volt elnöke, az „Egymillióan a magyar sajtószabadságért,” vagyis a Milla csoport alapítója sorra nyeri a bíróságon az Origó és a TV2 elleni pereket, mivel azok folyamatosan valótlanságokat, csúnyábban fogalmazva, hazugságokat állítottak, írtak róla.

10.00: Lévai Katalin legújabb, Az örökhagyó című könyve egy híres szegedi, a Reök család történetét ismerteti meg velünk. Hogy ki ez a család? Csak két érdekesség: Munkácsy Mihály festőművész leszármazottai, a családfő, Reök Iván pedig királyi főmérnök, országgyűlési képviselő és felvilágosult szellemű nagybirtokos, a gyönyörű, szecessziós Reök-palota építtetője volt.

 
Reök-palota, Szeged
 
 

10.30: A Budapest Nagyregény egy 23 fejezetből álló könyv, célja, hogy a főváros elmúlt 150 évét történeteken, kerületi legendákon keresztül mutassa be. Mottója: Egy várost nem a téglák, hanem a benne lakók történetei építenek fel. Vendégünk Vincze Bence költő, a Budapest Nagyregény menedzsere volt.

 
Budapest Nagyregény
 
 

11.00: Csákvári Géza újságíró, filmkritikus, Golden Globe szavazó, a napokban érkezett haza Cannes-ból, a filmfesztiválról. Élménybeszámoló a magyar sikerről, de a korábbi találkozásairól a világsztárokkal is szívesen mesél. Steven Spielberggel, Tarantinoval, Coppolával, Scorsesével...

 
Csákvári Géza
 
 

11.30 Született egy dal, egy videóklip, a címe: Lement a függöny. Vajon mik történnek a függöny mögött, erről mesélt Papp János, Papp Janó színész.

Klubdélelőtt
2023. június 3., szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa