„Klubrádió
Klubdélelőtt

Perintfalvi: Spirituális méregtelenítésre van szüksége Magyarországnak

1/05/2023 06:03

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Az egyre növekvő ellenzéki politikai apátiáról és a politikai erőszak kormányzati legitimálásáról is beszélt Perintfalvi Rita katolikus teológus a Klubdélelőttben.

2023. április 29. Klubdélelőtt - részlet 23.04.29. Perintfalvi Rita
44:40
00:00

"Magyarországnak spirituális méregtelenítésre van szüksége. Az emberek jó része ugyanis képtelen már megkülönböztetni a feketét a fehértől, az áldozatot az agresszortól. Legyen szó akár az orosz-ukrán háborúról, akár az egyházi keretek között szexuálisan bántalmazott áldozatokról" – mondta a Klubdélelőtt adásában Perintfalvi Rita. A katolikus teológus, közíró szerint a kormány teljes erkölcsi romlásba taszította az országot. Ahol általános az áldozathibáztatás: sokan a Ukrajnától – vagyis az áldozattól – követelik meg, hogy hagyja abba végre a védekezést, mert akkor béke lesz.

A keresztény egyházakon belül elkövetett szexuális bűncselekményekről is beszélt. Példaként emelte ki, hogy Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek "koholt vádnak" nevezte a papja, azaz Sz. atya ellen felhozott vádakat, amelyek már három kislány is tanúsít. Tette ezt úgy, hogy nem találkozott sem az áldozattal, sem a szüleivel. Ma viszont az érsek találkozik Ferenc pápával, és Perintfalvi nem biztos benne, hogy neki önként beszámol az ügyről.

Perintfalvi és pszichológus barátja, Heves Andrea lassan két éve működtetnek egy áldozatvédő csoportot, akikkel együtt levelet írtak Ferenc pápának, hogy nagyon szeretnének találkozni vele. De erre úgy tűnik, a magyar látogatás idején nem lesz mód, hiszen még a tervezett áldozatokkal való pannonhalmi találkozást is törölték a programból.

Perintfalvi az egyre növekvő ellenzéki politikai apátiáról és a politikai erőszak kormányzati legitimálásáról is beszélt (köztársasági elnöki kegyelem Budaházynak). Ő maga is jogerősen elveszített egy pert, amiben az őt „teológus bőrbe bújt sátánnak” tituláló Magyar Nemzet ellen indított, csupán azért, mert ő teológusként áll ki az emberi jogokért. Amit éppen nemrég Esélyegyenlőségi díjjal jutalmazott a Magyar Tolerancia Egyesület.

Ezért Perintfalvi szerint Ferenc pápára nagy feladat vár: amiről Ezékiel próféta beszélt, ez megint egy olyan kor, ahol „ki kell venni a kőszívet az emberekből és hús szívet kell tenni a helyére”. Kemény kihívás ez 2023-ban Magyarországon.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Klubdélelőtt/interjú Perintfalvi Ritával
2023.04.29., szombat 9:00
Riporter: Kun Zsuzsa