„Köszönjük,
Reggeli gyors

Juhász: A karmelitás kordon jól szimbolizálja a bűnözőkkel körbevett Orbán elzárkózását a valóságtól

5/04/2023 11:27

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Nagyon tetszik Juhász Péternek, hogy az Orbánt szerinte a valóságtól elválasztó kerítést a Karmelita kolostornál újra és újra lebontják Hadházyék. A korábbi politikus, ma civil aktivista Juhász szerint nettó bűnözők dolgoznak Orbánnak, a Karmelitában is, köztük Rogán Antal kabinetfőnök. Beszélt a TV2 törvényszegéséről is, arról, hogy a kormánypárti csatorna a bírói ítélet ellenére sem hajlandó igazat mondani róla.

2023. április 05. Reggeli gyors - részlet 23.04.05. Juhász Péter
13:29
00:00

A bíróság újabb 500 ezer forintos büntetést rótt ki a TV2-re, miután a társaság nem hajtotta végre a korábbi jogerős ítéleteket – írta a Facebookon Juhász Péter.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, az ítélet szerint a TV2-nek 16-szor és 16 pontban kell bocsánatot kérnie Juhász Pétertől, miután Tények című hírműsorukban több alkalommal és bizonyítottan valótlanságokat terjesztettek róla. Egy 2021 őszi ítélet kötelezné erre a kormánypárti televíziót, de a TV2 a mai napig nem tett eleget maradéktalanul ennek. 

A Fővárosi Törvényszék ezért most végrehajtón keresztül kényszeríti ki, hogy a propagandacsatorna ismerje be a hazugságokat, amelyeknek hosszú-hosszú listáját is ismerteti. 

"Mindenképp megérte a procedúrát végigcsinálni" – mondta a Reggeli gyors szerdai adásában Juhász. Az ellenzéki aktivista elmondta, fontosnak tartja küzdeni külön kiemelte, hogy a szerda reggel ismét a Karmelitához vonult a szabad választásokért  és a szabad sajtóért demonstráló Momentum és Hadházy Ákos, ahol ezúttal lánccal megerősített kordonokkal készült a rendőrség az újabb kordonbontásra. 

"A kordon jól szimbolizálja Orbán elzárkózását a valóságtól és a külvilágtól" – tette hozzá. Épp ezért nagyon tetszik neki, hogy az Orbánt a valóságtól elválasztó kerítést újra és újra elbontják.

Az ítélettel kapcsolatban megjegyezte, szerinte a csatorna vezetését a gazdasági érdekek inkább vezérlik, mint a törvények tisztelete.

A két esettel kapcsolatban általánosságban arra hívta fel a figyelmet, hogy az Orbán-kormány mesterségesen gerjeszti az apátiát, azt sugallva: "Ne törődj vele, nem a te dolgod, úgy sem lehet ezen változtatni!" Juhász azonban úgy véli, sokan felháborodnának, ha tisztában lennének azzal, hogy egy bűnözői kör vezeti az országot. Példákért sem kellett messzire nyúlnia, a korrupciós ügyben vádolt Völner Pál, Schadl György esetében szerinte igenis beszélhetünk bűnözésről.

Hozzátette, az apátia és a propaganda eszközein keresztül lehet irányítható embereket nevelni. Juhász szerint a tájékozatlan, kritikára képtelen emberekre van szüksége a Fidesznek.

A beszélgetést követően dulakodás alakult ki a hatóságok, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és több momentumos politikus közt.

A teljes bveszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi fotó: részlet a Momentum facebook oldalán közzétett képből

Reggeli gyors/interjú Juhász Péterrel
2023.04.05., szerda 8:12
Riporter: Para-Kovács Imre