„Klubrádió
Hetes Stúdió

Jön a Matolcsy-féle eurázsiai közös pénz?

2/11/2019 13:17

| Szerző: Klubrádió

Putyin után Erdogan Budapesten; a Brexitnél még mindig nem biztos semmi; a jegybank elnöke megint érdekeseket mondott; Hetes Stúdió szombaton délután 3-tól.

2019. november 02. Hetes Stúdió / részlet, ajánló (19.11.02.)
01:46
00:00

A mai adásban szó lesz arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök után napokon belül Recep Tayyip Erdogan török elnök is hazánkba érkezik. És miközben rövidesen eldől, visszaveszi-e az Európai Néppárt a Fideszt a soraiba, kérdés, tényleg közelebb viszi-e Orbán hazánkat az eurázsiai térséghez vagy a célja inkább az egyensúlyozás nyugat és kelet között, A témában Radnóti András külpolitikai elemzőt, a Sastre Consulting vezető elemzőjét kérdezzük.

Nagy-Britanniában és a Brexittel kapcsolatban már csak az biztos, hogy semmi nem biztos. Boris Johnson váratlan fölénnyel győzelmet aratott az alsóházban, így december 12-én előrehozott választást tartanak az országban, melynek végeredménye megjósolhataltan. A helyzetet Egedy Gergely egyetemi tanárral, a Közszolgálati Egyetem oktatójával elemezzük.

A jegybank elnöke azért nem egyszer váratlan fordulatokkal szokott előrukkolni, a minap egy előadáson azt mondta: „a hiány korszakának vége, most a bőség időszaka következik, az információ, az energia, a nyersanyagok egyre olcsóbbakká válnak. Eurázsia államai közös pénzt használnak majd a jövőben, amely digitális lesz, az aranyon és az elektromosságon alapul majd”. Hogy mindez mennyire lehet reális, arról Bodnár Zoltánnal, az MNB volt alelnökével beszélgetünk.

A politikai és gazdasági szabadság minden hosszabb távú fejlődés előfeltétele, ilyen szempontból Magyarország sokat veszített a pozíciójából ahhoz a nyolc rendszerváltó országhoz képest viszonyítva, amelyekkel annak idején együtt került be az Európai Unióba – ezt mondja Ivan Miklos, a 1998-2006-os szlovák gazdasági reformok kulcsfigurája, akivel Csernyánszky Judit készített interjút.

A hét eseményeit Herskovits Esztereel, a 168 óra és a Klubrádió szerkesztőjével, György Zsomborral, a Magyar Hang főszerkesztőjével és Bolgár Györggyel beszéljük meg.

A Hetes Stúdió adásainak második óráját hétről hétre a YouTube-on is megnézheti. Iratkozzon fel a Klubrádió YouTube-csatornájára!

FELIRATKOZOM: