„Klubrádió
Reggeli gyors

"Jó lenne, ha az állam polgárai jól éreznék magukat"

13/07/2021 09:16

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Az emberek elvándorlásának fő oka az országban uralkodó élhetetlen állapotok Péterfy-Novák Éva szerint. Az író úgy véli, hogy a kormány ahelyett, hogy jó irányba változtatná a népet, a hatalom megőrzése kedvéért ráerősít az országban dúló szélsőjobbos hangulatra. Így azok, akik erre nem fogékonyak, kénytelenek elmenni.

2021. július 13. Reggeli gyors - részlet 21.07.13. Péterfy-Novák Éva
04:56
00:00

A hét kérdése: Minden szülő azon dolgozik, hogy a gyereke elhúzhasson innen– mondta Alföldi Róbert egy interjúban. Ha így van, ha nincs, mi kellene ahhoz, hogy a fiatalok ne akarjanak elmenni? Hol és miben kellene megváltoznia az országnak, a közhangulatnak, a fizetéseknek, az oktatásnak, a politikának, hogy többen akarjanak itt maradni? Vagy nem az a baj, sőt, jó is, ha elmennek világot látni, csak aztán jöjjenek haza?

Péterfy-Novák Éva, író úgy véli, annak, hogy az emberek ne vándoroljanak el, vagy ha már távoztak, hazatérjenek az lenne az egyik feltétele, ha az emberek jól érezhetnék magukat a hazájukban. Megjegyezte, butaság lenne azt hinni, hogy más országokban nincs probléma. Magyarországon azonban a szélsőjobb nagyon erős gyökerű, a homo- és xenofóbia, amit a hatalom nyíltan meg is erősít, "és büszkeség taplónak lenni". Jól működik a göbbelsi propaganda.

Péterfy-Novák Éva írónő Fotó: Facebook
 
 

Az író szerint Orbánék rájöttek arra, hogy sokkal könnyebb szavazatokat megőrizni úgy, ha nem akarják megváltoztatni az emberek hozzáállását. Csekély ár a hatalomért vívott harcban, hogy az ország élhetetlenné válik közben. Azoknak pedig, akik nem fogékonyak erre nem marad más, mint az elvándorlás. Érdekes módon ők a társadalom tanulékony fele.

A helyzetet Péterfy-Novák ha nem is tragikusnak, jelenleg megoldhatatlannak tartja.

Reggeli gyors/interjú Péterfy-Novák Évával
2021.07.13., kedd 7:35
Riporter: Para-Kovács Imre