„Klubrádió
A lényeg

Japánt is legyőzték a női pólósok

30/07/2021 17:07

| Szerző: Klubrádió

Legyőzte Japánt a magyar női vízilabda-válogatott a tokiói olimpián, a 17-13-as győzelemmel pólósaink bejutottak a legjobb nyolc közé. Nem jutott a döntőbe női súlylökésben a riói olimpián bronzérmes Márton Anita.

Nem jutott a döntőbe női súlylökésben a riói olimpián bronzérmes Márton Anita a tokiói olimpián, ahol ma megkezdődtek az atlétikai versenyszámok. A szülésből és térdműtétből visszatért magyar dobó 17 méter 59 centimétert ért el, ezzel a 21. helyen végzett, és nem jutott a 12-es döntőbe. Másik két atlétánknak sem hozott sikert a nyitónap: az előfutamban búcsúzott 400 gáton Koroknai Máté és a nőknél 800 méteren Bartha-Kéri Bianka.

Legyőzte Japánt a magyar női vízilabda-válogatott. Bíró Attila csapata a végén tudta csak lerázni a sokszor vezető házigazdákat, de végül 17-13-ra nyert. A sikerrel pólósaink biztosították helyüket a legjobb nyolc között.

Tokió 2020 - Női vízilabda - Japán-Magyarország
 
Parkes Rebecca, Szilágyi Dorottya, Keszthelyi Rita és Leimeter Dóra (b-j) a tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának harmadik fordulójában játszott Japán – Magyarország mérkőzés után 2021. július 30-án. A magyar válogatott 17-13-ra győzött és így biztosította helyét a legjobb nyolc között. Fotó: MTI/Illyés Tibor
 
 

A vitorlázásban a Laser Radial hajóosztályban Érdi Mária a 13. helyen végzett, Vadnai Benjámin a 18. helyen végzett a Laser Standardben. Így egyikük sem lehet majd ott a legjobb tízet felvonultató éremfutamban.

Befejezte szereplését az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz aki a B-döntőt a negyedik helyen zárta, összességében pedig a tizedik helyen végzett az egypárevezősök között.

A sportlövőknél Major Veronika a pénteki rapid részben javított csütörtöki 42. helyén, így a 35. helyen végzett a női sportpisztolyosok között.