„Klubrádió
A lényeg

Két bronzérem szerdán a tokiói olimpián

28/07/2021 15:34

| Szerző: Klubrádió

Milák Kristóf olimpiai bajnoki címe után se maradtunk érmek nélkül: bronzérmes lett a férfi kardcsapat (Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András és Gémesi Csanád), valamint a cselgáncsozó Tóth Krisztián is. Ráadásul a női vízilabdázók azokat az amerikaiakat győzték le, akik legutóbb 2008-ban kaptak ki olimpián.

Milák Kristóf szenzációs, 200 pillangón olimpiai csúccsal elért aranyérme után még tartogatott klasszis magyar teljesítményeket a szerdai nap.

Az egyéni vívósikerek után a férfi kardcsapat harmadik helyet szerzett. A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András, Gémesi Csanád összeállítású gárda válogatott legyőzte az Egyesült Államokat, majd kikapott Olaszországtól. A harmadik helyért Németország volt az ellenfél, és kardozóink 45-40-es sikert arattak.

Tokió 2020 - Vívás
 
A bronzérmes magyar kardcsapat, Szilágyi Áron (j), Szatmári András (j2), Gémesi Csanád (b2) és Decsi Tamás (b) a férfi kardozók csapatversenyének bronzmérkőzése, a németekkel vívott küzdelem utáni díjátadón, a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 28-án. Fotó MTI/Illyés Tibor
 
 

Bronzérmes lett a cselgáncsozó Tóth Krisztián is. A 90 kg-os dzsúdós két győzelem után kikapott a négy közé jutásért. A vigaszágon aratott újabb győzelemmel a júniusi budapesti vb-n harmadik Tóth Krisztián a harmadik helyért küzdhetett, és ott a hosszabbításban egy vazaarival le is győzte az orosz Igolnyikovot.

Tokió 2020 - Cselgáncs - Tóth Krisztián bronzérmes
 
Tóth Krisztián, a férfi cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjának bronzérmese a díjátadón a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. július 28-án. Tóth Krisztián bronzérmes lett. Kép: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Czeglédi Zsolt
 

Női pólósaink hatalmas bravúrja

A női vízilabdatorna eddigi legnagyobb meglepetését érte el a magyar női válogatott, amely második csoportmeccsén a címvédő és most is toronymagas favorit Egyesült Államok ellen szállt vízbe. Bíró Attila együttese remekül játszott, és bravúros 10-9-es diadalt aratott. Az amerikaiak ezt megelőzően legutóbb 2008-ban, a pekingi játékokok fináléjában kaptak ki olimpián.

2021. július 28. A lényeg - 21.07.28. Godova Gábor
00:52
00:00

Hatalmas nagy önbizalmat adhat ez a győzelem a mieinknek – így értékelte a mérkőzést Godova Gábor, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A magyar olimpiai csapatnak eddig öt érme van, két arany, egy ezüst és két bronz. Ezzel az éremtáblázat 12. helyén állunk, az első három sorrendje Japán, Kína, Egyesült Államok.