„Klubrádió
A lényeg

Ötödik olimpiáján is döntős Cseh László

29/07/2021 07:05

| Szerző: Klubrádió

Úszásban negyedik lett Kapás Boglárka a 200 méter pillangó döntőjében a Tokiói Olimpián. A szám világ- és Európa-bajnoka szokásához híven a táv első felében még a középmezőnyben tempózott, majd a másodikon ritmust váltott és egyre feljebb tört. Az olimpiai csúcsot elérő kínai Csangot nem volt esélye befogni, de sajnos két amerikai ellenfelét sem érte utol, így negyedikként csapott a célba.

A hetedik helyen végzett a 4x200 méteres magyar női gyorsváltó. A döntőben Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Késely Ajna, Kapás Boglárka összeállításban álltak ki a mieink, a keddi előfutamban pedig Kapás helyett még Verrasztó Evelyn úszott.

Tokió 2020 – Úszás - Cseh László az elődöntőbe jutott
 
Cseh László az ötödik olimpiáján
 
Tokió, 2021. július 28. Cseh László a férfi 200 m vegyesúszás előfutama után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 28-án. Cseh László az elődöntőbe jutott. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás
 

 

Németh Nándor a nyolcadik helyen végzett 100 gyorson. Ő már a döntőbe jutással hatalmas bravúrt hajtott végre, ugyanis ebben a klasszikus számban legutóbb éppen Tokióban, az 1964-es játékokon volt magyar döntős, akkor Dobay Gyula hetedik lett.

Egy újabb nappal meghosszabbította pályafutását az úszó legenda Cseh László, aki ötödik olimpiájának egyetlen számában, 200 vegyesen az elődöntőből - a nyolcadik helyen - kvalifikálta magát a fináléba. Peking ezüst- és London bronzérmese péntek hajnalban 4 óra 16 perckor úszik majd a fináléban, pályafutásának utolsó versenyén.

Jól szerepelt Telegdy Ádám is, aki 200 háton a negyedik idővel került a döntőbe. Vízbe szállt hajnalban a magyar férfi vízilabda válogatott is, amely a papírformának megfelelően, fölényesen, 23-1-re legyőzte a dél-afrikai együttest. A csapat így három csoportmeccs után két győzelemmel és egy vereséggel áll.

A cselgáncsozóknál a 100 kg-os Cirjenics Miklós a nyolcaddöntőig jutott. A magyar dzsúdós első ellenfele, a lett Borodavko nem állt ki ellene, a nyolc közé jutásért pedig Cirjenics ipponnal kikapott a világbajnoki ezüst- és bronzérmes orosz Iljaszovtól. Ezzel a hétfős magyar cselgáncsozó küldöttség befejezte a szereplését Tokióban, ahol szerdán Tóth Krisztián révén egy bronzérmet szereztek.

Evezésben Pétervári-Molnár Bendegúz az elődöntős futamában ötödikként végzett, ezzel a B döntőbe jutott a férfi egypárevezésben. A 7-12. helyekről döntő B finálét pénteken rendezik.