„Klubrádió
Megbeszéljük...

Jámbor: Kocsis nem maradhatna frakcióvezető

28/04/2023 16:19

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Egyértelműnek tartja Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetőjének felelősségét aktivistájuk elleni alaptalan és súlyos következményekkel járó vádak kapcsán Jámbor András, a Szikra Mozgalom parlamenti képviselője.

2023. április 28. Megbeszéljük - részlet 23.04.28. Jámbor András
10:24
00:00

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Nyomozóhatóság megszüntette az eljárást a Szikra Mozgalom aktivistája, Dobos Krisztina ellen, akit február közepén, a sorozatos támadások következtében, egy Facebook like, és egy nagykereskedésben kapható kabát és sál miatt két hétre megfosztottak a szabadságától.

"Nem nagyon látom, hogy azok a médiatermékek, amelyek tagtársunk nevét, képét közszemlére tették, lehozták volna ezt a hírt" – mondta a Megbeszéljük pénteki adásában Jámbor András. A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, a mozgalom parlamenti képviselője hozzátette, ennek eredményeképp nemcsak őt, de a mozgalom több tagját és családjukat érték fenyegetések. Ezt brutális határátléplésnak nevezte Jámbor.

Megjegyezte, ettől függetlenül a szélsőjobboldali kitörés napi rendezvények idején, több erőszakos bűncselekményt jelentettek, melyek elkövetői ellen pártállástól függetlenül fel kell lépni. De a vizsgálatok kimutatták volna, ha bármilyen kapcsolat fennállt volna az elkövetők és Szikra közt.

Úgy látja, hogy célzott akciókról van szó, melynek célja a Szikra mozgalom lejáratása. Egy alkalommal egy nő, aki a kormányhoz közeli személyiségként Deák Dánielt fenyegette meg. A hozzá kiszálló rendőrök is azt kérdezték először, hogy tagja-e a mozgalomnak. Jámbor megjegyezte nem tag náluk, de ez is arra utal, hogy a rendőrség, vagy rajtuk keresztül valaki nagyon szeretne kapcsolatot találni, erőszakos bűnelkövetőkkel, vagy fenyegető személyekkel.

Jámbor azt is hozzátette, hogy ettől függetlenül az ő politikai elődje, Kocsis Máté, aki azután Pikó András 2019-ben legyőzt a Fidesz frakcióvezetője lett, és ilyen módon felel a titkosszolgálatok ellenőrzéséért. "Úgy gondolom, neki is van felelőssége abban a lejárató propaganda-hadjáratban, amit ránk zúdítottak, és nem kéne frakcióvezetőnek maradnia azután, hogy alaptalan vádakra alapozva saját honfitársai ellen hergelt" – mondta Jámbor.

És bár biztos abban, hogy ez nem történik meg, minden jogi utat végig terveznek járni azért, hogy Dobos Krisztina kellő kártérítésben részesüljün.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattuntva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Jámbor Andrással
2023.04.28., péntek 16:20
Riporter: Bolgár György