„Támogassa
A lényeg

Megszűntették az eljárást a Szikra-aktivista ellen

28/04/2023 09:48

| Szerző: Klubrádió

Elismerte a nyomozóhatóság, hogy a Szikra Mozgalom aktivistája nem bűnös, megszüntették ellene az eljárást. Igaz, ez a radikális platformokat nem zavarta, hogy közszemlére tegyék és megalázzák. 

Április 27-én a Nyomozóhatóság megszüntette az eljárást a Szikra Mozgalom aktivistája, Dobos Krisztina ellen, akit február közepén, a sorozatos támadások következtében, egy Facebook like, és egy nagykereskedésben kapható kabát és sál miatt két hétre megfosztottak a szabadságától – írj a Szikra Mozgalom a Facebookon.

Megjegyezték, hogy a szélsőjobboldali, a Fideszhez köthető "sajtótermékek" az ártatlanság vélelmét teljesen figyelmen kívül hagyva lejárató kampányt indítottak nemcsak Dobos, hanem Jámbor András és a Szikra Mozgalom közössége ellen is.

Szerintük az ügyészség hiába ismerte be utólag, hogy nem volt elég bizonyíték a letartóztatásra, az aktivistát azonban csak két héttel a letartóztatás után helyezték szabadlábra. A nyomozóhatóságnak pedig eddig tartott, hogy elismerje ártatlanságát és megszüntesse az eljárást. "Az eljárás tehát nem szólt másról, csak egy rendszerkritikus aktivista és a közössége meghurcolásáról."

Egyben a "mozgalom követeli, hogy Dobos Krisztinát részesítsék kártérítésben, amiért két hétre megfosztották a szabadságától, és amiért nyilvánosan meghurcolták!" A kérdés csupán annyi, hogy egy ilyen indokolatla, de szisztematikus, egyetlen személyt célzó lejáratókampányt lehet-e bármilyen módon kompenzálni.