„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Isaurák egymás közt – Gálvölgyi és a szinkronhang

1/03/2020 11:29

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

Detre Annamáriát a legtöbben talán jellegzetes orgánumáról ismerik, és persze arról, hogy vele, általa vált a sugárzás idejében a legismertebb és legkedveltebb szappanoperává a Rabszolgasors, amelyben a főszereplő, Lucélia Santosnak kölcsönözte a hangját.

2020. február 28. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2020. február 28., péntek 10:00)
86:39
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Azonban nem csak szinkron-, színpadi és filmszínészként is legendás alakításokat nyújt és nyújtott. De ami talán még izgalmasabb, hogy mindezzel nem elégedve meg a pszichológusi szakmát is elsajátította. 

A pénteki Ötösben Gálvölgyi Jánossal több is összekötötte őket, mint a színház általánosságban. A híres Isaura-szerep ugyanis a műsorvezetőt is utolérte, amikor elkészítette azóta kultikussá vált paródiáját a sorozatról.

 kép: Klubrádió
 

Detre Annamária mesélt szakmai élete mellett a gyerekkoráról is a műsorban. Többek között arról, hogy eredetileg Demcsisina névvel született, édesapja ugyanis Ukrajnából érkezett Magyarországra. A Detre nevet sok tépelődés után a főiskolán találták neki. Mondván, ezzel a névvel nagyobb sikereket érhet el a pályán. Mostani, pszichológusi tudásával azonban inkább azt érzi, az új név új sorsot hozott neki.

Míg édesapja szerette volna távol tartani a színészettől, addig édesanyja, aki maga is színpadra vágyott fiatalabb korában, támogatta Detre Annamária terveit. A színművész az Ötösben elmondta, először táncosnőnek készült, majd egy sorsszerű találkozás Kardos Ferenccel a színészet felé irányította a figyelmét. A neves rendező készítette fel a főiskolai felvételire is.

Detre Annamária Gálvölgyi Jánosnak arról is mesélt, hogy hamar szorongást keltettek benne a rossz kritikák, és amikor úgy érezte, nem a pályára való. Ma már tudja, kisebbrendűségi érzéssel küzdött, ezért is hasonlítgatta magát pályatársaihoz, és nem érzett elegendő pozitív visszajelzést. A helykeresés közben indult el a gyerekszínház irányába, amely – már akkor is érezte – csak tovább növelte a magán érzett terheket. Mint elmondta, olyan manírokat vett magára ez idő alatt, amelyek levetkőzése újabb feladatot jelentett.

Egyre jobban távolodott el a szakmától, és akkor jelentkezett az egyetemre pszichológia szakra. A tanulmányai idején még játszott ugyan, de végül felmondott.

A színészetnek azonban nem mondott végérvényesen búcsút. Egy ideig az Újpest Színházat igazgatta, ahol jellemzően mesedarabokat mutattak be. És hangját még mostanában is hallhatjuk szinkronizált filmekben.

Az adást meghallgathatják a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva. Címlapi kép: Fortepan/Urbán Tamás

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2020. február 28., péntek 10:00