„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Györgyi Anna: Bátornak tűnök, mert gyáva vagyok

18/01/2020 07:44

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

Györgyi Anna szeret elbújni. Szeret smink nélkül vásárolni, hétköznapi életet élni. Amikor nem a színpadon áll, civilként létezni. Erről mesélt Gálvölgyi Jánosnak a pénteki Ötösben. A színésznő magát szürke kisegérnek tartja, de fenntartja a kétkedés jogát, hogy talán csincsilla. A műsorvezető igyekezett biztosítani róla, hogy mindenképpen az utóbbi.

2020. január 17. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2020. január 17., péntek 10:00)
86:56
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Györgyi Anna visszafogottsága – ahogy ő látja – zárkózottságából fakad, de ez nem zárja ki, hogy barátságos legyen. Sőt. Kollégái épp közvetlensége miatt kedvelik annyira. A hivatásával kapcsolatban még mindig, ennyi év után is érez magában félelmet, szorongást, de – ahogy ő fogalmazott – ez viszi előre.

A színésznő elmondta, kevesen ismerik igazán, talán csak a férje, Kiss Csaba rendező. Ahogy a legjobb, legrégebbi barátai sem a színház világából valók.

Gálvölgyi János a műsorban a kezdetekről is faggatta. Györgyi Anna elmondta, a gimnáziumi évek alatt szenvedélyesen járt színházba, moziba, és úgy érzete, ez neki is menne, illetve tetszett neki a gondolta, hogy színészként más-más figurákat kelthetne életre. Hozzátette, valószínűleg eleve azért akart színész lenni, hogy valaki más legyen, mint az a gátlásos, szemüveges, bő pulóveres gimnazista, aki akkor volt.

 
Márai Sándor: Az Igazi című előadás Kőváry Katalin rendezésében (Györgyi Annával, Varga Zoltánnal és Mertz Tiborral, a budapesti Pinceszínházban), kép: Wikimedia Commons
 


Szirtes Tamás osztályába és egyben egy nagyon jó közösségbe került, amikor felvették a főiskolára, amelyet a Madách Színházas évek követtek. Onnan is csak azért távozott, hogy új kihívásokat keressen. Volt olyan időszak az életében, amikor egy évadban 5-6 premierje is volt. Mostanában érzi, hogy szívesebben lassítana kicsit.

Néhány szakmailag nélkülöző év után Györgyi Anna 31 évesen ismerte meg a férjét, és akkor kezdődött egy új időszámítás az életében, amely már elsősorban a családról szólt, habár ezután is rengeteget szinkronizált, és színpadon játszott. A Miskolcon töltött évek után most ismét a fővárosban élnek és dolgoznak. Erről és aktuális munkáiról mesélt Gálvölgyi Jánosnak a pénteki Ötösben. 

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: MTI/Vajda János

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2020. január 17., péntek 10:00