„Klubrádió
Reggeli gyors

Ilyen a box? – M. Dénes Tamás zenés sporthírei

31/07/2020 14:21

| Szerző: M. Dénes Tamás/Klubrádió

A Metró együttes Ülök egy rózsaszínű kádban című számát hallják, amelyben Zorán arról énekel hogy nem tudja, mi történt, hogy került oda – mármint a kádba – és miért szédül. Na mármost valahogy hasonlóan érezhette magát Miranda Adkins is, aki a maga részéről 42 éves, nő, és nemrég döntött úgy, hogy profi ökölvívó lesz, előtte kick-boxos volt. Hősünket 7 azaz hetes másodperc alatt intézték el kiütessél az egyesült államokbeli Los Angelesben megrendezett, légsúlyú ezüstövért lefolytatott címmeccsen. Ez pedig világrekordnak számít, ugyanakkor elég szégyenteljesnek is.

2020. július 31. Reggeli gyors-részlet (2020.07.31. Zenés sporthírek M. Dénes Tamással)
06:36
00:00
Ellenfele Seniesa Estrada ugyanis junior világbajnok volt, a világranglista 8. helyezettje, Amerikában az első, 19 meccséből 19-et megnyert, az egyik legjobb női boxolónak számít, egyszerűen felfoghatatlan, hogy engedhették össze a két sportolót. Mármint ha az ember jobban belegondol, akkor felfogható, csak úgy még lesújtóbb az összkép a meccset szervező kaliforniai Golden Boy Promotion számára. Ugyanis a koronavírus-veszély miatt a legtöbb boxoló egyszerűen fél ringbe szállni, ami teljesen érthető. Full kontakt sportról van szó, tehát a test nagy felületén van érintkezés a felek között, ami nem veszélytelen manapság. Szóval valószínűleg senki nem vállalta az összecsapást, illetve aki vállalta, Jacky Calvo, térdsérülést szenvedett. Ezek után valamiért a szervezők úgy döntöttek, ha nincs más, akkor jó lesz Miranda Adkins is, pedig ez nem egy sportszerű gondolat, még ha sok pénzük is van benne. A 42 éves kezdő ugyanis idén nyergelt át a kick-boxról az ökölvívásra, és már 5 meccse is volt, mind az ötöt KO-val megnyerte, ugyanakkor mind az ötöt kezdő ellenfél ellen vívta. Ezek után nem meglepő, hogy miután megjelent a ringben kétszer megsorozták, a végén kapott egy olyan erejű jobbegyenest, hogy a szárítókötelek közé repült. Mindez – mondom – 7-es másodperc leforgás alatt.

Ez volt a leggyalázatosabb, amit valaha láttam írta a mérkőzésről a világ egyik leghíresebb boxedzője, Russ Anber: 40 éve vagyok a boxban, sok szemetet átéltem, de ennél gyalázatosabb dolgot még nem láttam. Akárki volt a felelős azért, hogy ezt a szegény, gyámoltalan nőt a ringbe küldtek, azt be kell perelni, előre megfontolt szándékkal elkövetett testi sértés miatt. Undorítóak vagytok, idióták. Szégyellem magam a boxsport helyett – írta Russ Anber.

Állítólag Seniesa Estrada jobbulást kívánt számos sérülést szenvedett ellenfelének. Az nem jutott eszébe, hogy egy kezdőnek ne essen neki. Igaz, talán nem is neki kellett volna erre figyelnie. Hogy a magához térő Miranda Adkins folytatnia akarja-e az ökölvívást, arról még nincsenek hírek.

Gyanítom, nem.

Zenés sporthírek/Reggeli gyors
2020. július 31. péntek 09:05
Szerkesztő: M. Dénes Tamás