„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Igó Éva és László Zsolt az Ötösben

24/04/2021 11:14

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János Igó Éva és László Zsolt színművészekkel beszélgetett. Igó Évával gombáktól és köjálos munkától jutottunk el a járványhelyzetig, László Zsolt pedig a többi között arról beszélt, hogy nem nagyon találja a helyét mostanában, de szóba kerültek közéleti kérdések és az SZFE is, ahová a színművész két gyereke jár.

2021. április 23. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. április 23., péntek 10:00)
85:57
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Igó Évát
a műsorvezető először a vírusról kérdezte, abban bízva, hogy hozzáértőbb véleményt tud neki mondani az előéletére tekintettel. A művésznő nevetve ki kellett, hogy ábrándítsa Gálvölgyi Jánost, ő ugyanis a kémiának nem ezzel az ágával foglalkozott a színi pályája előtt. Igó Éva ugyanis, mielőtt felvették a Színművészeti Főiskolára, a Köjálban dolgozott, ahol gombákat vizsgált.

Kamaszkorában még elsősorban az egészségügy érdekelte, 15-16 éves korában egy ismerőse által gyakornokként dolgozott egy kórházban különböző munkakörökben, és akkor még nagyon közel volt ahhoz, hogy a gyógyítást válassza végül.

Igó Éva
 
Igó Éva
 

A jelenlegi járvány helyzetre is kitértek a beszélgetésben, illetve arra, hogy Igó Éva figyelemmel kíséri a híreket. Elmondta, félti a családját, félti a barátait, de ő maga nem hajlandó félni. Ugyanakkor, hozzátette, minden előírást betart, és a minimálisra csökkentette a társasági életet is jelenleg.

Igó Éva elmesélte, a lánya Angliában él a gyerekeivel és a férjével, és sajnos már egy éve nem találkozott velük, csak az interneten keresztül tartják a kapcsolatot.

A színművész elmondta, tavaly márciusban, amikor először kellett bezárni a színházakat a járvány miatt, és elmaradtak az előadások, ő egy hétig aludt. Utána beletörődött, hogy most ez van, és egyre több netes kapcsolattartási lehetőséget tanult meg.

Igó Éva elmondta, szerencsésnek tartja magát, többek között azért, mert soha nem kellett szerepek után mennie, azok találták meg őt, és most, ehhez a rendkívüli élethelyzethez is igyekszik pozitív szemlélettel állni.

László Zsolt
 
László Zsolt
 

László Zsolt Gálvölgyi János kérdésére, hogy miként viseli a jelen helyzetet, egy barátját idézte, aki szerint „minden a legnagyobb rendben”. Erre igyekszik koncentrálni, miközben érzi, hogy ez finoman szólva sem pontos leírása az állapotoknak.

A színművész hozzátette, nem nagyon találja a helyét mostanában. Úgy érzi, hogy amivel elfoglalja magát – filmek, sorozatok – csak pótcselekvés.

Ahogy segélykérésnek tartja az online előadásokat is, és hogy a színházak igyekeznek különböző módon felhívni magukra a figyelmet a közösségi médiában.

Már 10 éve a Radnóti Színház tagja, és rengeteg előadásban játszik fontos szerepet. Gálvölgyi János kérdésére, hogy ezeknek miért nincs elég nagy híre, azt válaszolta a színművész, hogy talán a tévéközvetítések elmaradtak az utóbbi években.

László Zsolt elmondta, sok olyasmivel találkozott a pályáján, ami miatt néha elment a kedve a színészettől. Hozzátette, ő izgulós, és ahogy halad előre az időben egyre izgulósabb. Ez is megnehezíti a pályán maradását.

A közéletről is szót ejtettek, és persze az SZFE-vel történtekről, amelyet most ő személyesen is megél, hiszen két gyereke is az intézmény tanulója, és első kézből értesül a tanácstalanságukról.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. 

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2021. éprilis 23. péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes