„Klubrádió
Bonyolult dolgok

Hogyan lehetne lassítani az egyre gyorsuló klímaváltozáson?

29/10/2020 10:47

| Szerző: Bálint Judit/Klubrádió

- Szeretnél-e kibocsátás-csökkentést? Szeretnéd-e, hogy az országok hatékonyan és gyorsan tegyenek a klímaváltozás ellen, hogy a gyerekeidnek is élhető maradjon a Föld?
- Igeeeeen!!
- Szeretnél-e drágább benzint, vagy repülőjegyet? Lejjebb adnál-e a kényelmi igényeidből? Eladnád-e az autódat? Csökkentenéd-e a húsfogyasztásodat?
- Na azt azért már nem.

2020. október 29. Bonyolult dolgok (2020. október 29., csütörtök 19:00)
50:26
00:00
Műsorvezetők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit Szerkesztők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit

Pedig ez a két kérdés ugyanaz. A cél, még mindig, hogy, hogyan lehet lassítani az egyre gyorsuló klímaváltozáson. Brückner Gergely, a Telex újságírója nemrég részt vett a A Project Syndicate Green Recovery (Zöld Helyreállítás) című globális eseményen, ahol államelnököktől kezdve Nobel-díjas tudósokig tartottak előadásokat és ahol a lehetőségekről és esélyekről vitatkoztak. A műsor első felében vele beszélgettünk.

Brückner Gergely
 
Brückner Gergely
 

A másodig fél órában pedig Ürge-Vorsatz Diána klímakutatót kérdeztük arról, hogy van-e értelme még klímaváltozás elleni harcról beszélgetni, mert mintha rég elvesztettük volna már azt, és nem kellene-e inkább arról beszélni, mi lesz a klímaválság hatása; mit kezdünk azzal a néhány milliárd emberrel, akiket a változás az első körben közvetlenül érint majd, olyan 20-30 éven belül.

Ürge-Vorsatz Diána
 
Ürge-Vorsatz Diána
 

Olvasnivalónak pedig Brückner Gergely cikkét ajánljuk.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Bonyolult dolgok
2020. október 29. csütörtök 19:00
Szerkesztő-műsorvezetők:
Bálint Judit és Korpás Krisztina