„Klubrádió
Galaxis kalauz

Hogyan kezeljük a stresszt?

27/08/2019 16:04

| Szerző: Klubrádió

A Galaxis kalauzban azt vizsgáltuk meg, hogyan kezelhetjük a stresszt - vagyis a distresszt, ami akár krónikussá is válhat, ha nem állunk meg néha, és pihenjük ki magunkat mentálisan is.

Legutóbbi adásunkban annak jártunk utána, hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő karriert. A munkahelyváltási szokásokat megnézve az derül ki, hogy a fiatal, pályakezdő generációnak az a legfontosabb, hogy visszajelzést kapjon, dicsérjék a munkáját, és fontosnak érezze magát, ha ez nem történik meg, akkor tovább is áll. Az ilyen váltások mögött gyakran nincs karriercél, de a szakemberek sokszor találkoznak olyan esetekkel, amikor nem ritkán idősebb korban szeretnének teljesen új irányba elindulni. Jó hír, hogy erre minden esélyük megvan: jó képességek, eltökéltség, és még papír sem kell hozzá.

Ezután azt vizsgáltuk meg, hogyan kezelhetjük a stresszt - vagyis a distresszt, amely akár krónikussá is válhat, ha nem állunk meg néha, és pihenjük ki magunkat mentálisan is. 

Stresszkezelési technikaként szokták alkalmazni az improvizációt is. Megtudtuk, hogy az improvizáció kulcsa a kockázatvállalás és az őszinteség, és ha a rögtönzés színházi közegben történik, terápiás hatással bír mind a nézőkre, mind a színészekre.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: Pixabay

Galaxis kalauz
2019. augusztus 27., kedd 15:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes, Lay Viktória