„Köszönjük,
Hetes Stúdió

Hogy rendezi át a választási esélyeket a Tisza Párt megjelenése?

11/05/2024 12:31

| Szerző: Klubrádió

Európai parlamenti választási esélyek, mi maradt az önkormányzatiságból 14 év NER után, Kína és Heller Ágnes emlékezete: ezek voltak a Hetes Stúdió témái.

2024. július 27.
00:00
00:00

Az önkormányzati választások esélyeit latolgattuk Horn Gáborral, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnökével. Mit jelent az, hogy helyenként egymás ellen ellen elindulnak a magukat a Fidesz ellen meghatározó pártok, illetve hogyan rendezheti át az esélyeket a Tisza Párt megjelenése?

Magyar Péter Nemzeti menet
 
Magyar Péter, Nemzeti menet
Fotó: Klubrádió/Mátyus László
 

Június 9-én nem csupán európai parlamenti, hanem önkormányzati választások is lesznek, de vajon maradt-e még egyáltalán Magyarországon valódi önkormányzatiság a 14 évvel ezelőtt hatalomra került Fidesz központosító lépései nyomán? Erről tartott vitát a Belvárosi Szabadegyetemen a Progress Alapítvány. Kárpáti János összefoglalója.

 
Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök a MOL-toronyban, 2024. május 10., kép: Orbán Viktor Facebook-oldala
 
 

"Én azt tanácsolom a kormánynak, hogy javítson Kína imázsán, hisz minimális költségráfordítással maximális profithoz fog jutni Magyarország" – mondta a Klubrádiónak Kong Yuan, a Kína Akadémia Társadalomtudományok szakosztályának elemzője. Nem titkolta azt sem, hogy sok vendégmunkás érkezik, ezért még több repülőjáratot indítanak a két ország között, út és vasútfejlesztéseket is terveznek Pécsre és Szegedre is. Csernyánszky Judit összeállítása.

 
Heller Ágnes (kép: Wikipedia)
 

A 96 éve született és 6 éve elhunyt Heller Ágnes filozófusra emlékeztünk egykori kollégájával, tanítványával, Gábor György filozófiaprofesszorral. Aki felidézi: Heller Ágnes vezető eszméje az volt: a filozófia lényege a kritikai attitűd.

2024. május 11. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. május 11., szombat 16:05)
52:29
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

A második órában megbeszéltük a hetet Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke, Korpás Kriszta, Dési János és Bolgár György részvételével.