„Támogassa
Megbeszéljük...

Hiller: Ha már felvettük a mandátumunkat, vállalnunk kell a vitát

22/02/2023 20:12

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

"El kell mondanunk a véleményünket és szembe kell mennünk a kormány álláspontjával. Ehhez a vita lehetőségét megfelelőnek tartottam" – mondta Hiller István az MSZP választmányi tagja a kormányközeli Mandiner hasábjain megjelent vitainterjúval kapcsolatban, ahol partnere Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter volt.

2023. február 22. Megbeszéljük - részlet 23.02.22. Hiller István
14:02
00:00

Érthetően kérdéseket vet fel, ha egy szocialista politikus a kormányközeli Mandinernek ad interjút. Pláne, ha azt egy kormánpárti politikus társaságában teszi. Márpádig a lap lehozott egy páros interjút Hiller Istvánnal, az MSZP választmányi tagjával, akihez kormányoldalról a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely csatlakozott.

"Hogy az ellenzéknek alternatívát kell kínálnia, igaz, de önmagában kevés. Szakterületenként és aktuálpolitikában is el kell mondani a véleményünket, és szembe kell menni a kormány álláspontjával. Ehhez a vita lehetőségét megfelelőnek tartottam" – mondta a Megbeszéljük szerdai adásában Hiller István. Hozzátette, ő sem ül le mindenkivel egy asztalhoz, a kancelláriaminiszterrel azonban érdemesnek tartotta ütköztetni véleményét a háborúval és a migrációval kapcsolatban. Azzal kapcsolatban, hogy a helyzet egyoldalú, Hiller kifejtette, valóban így van, de vállalni kell a vitát, "egy másik Magyarország lehetőségét".

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, azzal, hogy a párt – bár kis létszámmal – bejutott az Országgyűlésbe, élniük kell a lehetőséggel, hogy minden elképzelhető módon szembesítsék a kormányt az igazsággal. Hangsúlyozta, ezzel nem legitimálja a Fidesz tevékenységét.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Hiller Istvánnal
2023.02.22., szerda 16:20
Riporter: Bolgár György