„Klubrádió
Reggeli gyors

Hadházy: Méhkeréken legalább indul ellenzéki

15/06/2022 09:46

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Annak dacára indul a fideszes Tát Margit a méhkeréki időközi választáson, hogy jogerősen elítélték költségvetési csalásért. Hadházy Ákos szerint a helyzet jobb a faluban, mint Keszthelyen, mert itt legalább vállalta egy ember, hogy jelölteti magát a bukott politikus ellen.

2022. június 15. Reggeli gyors - részlet 22.06.15. Hadházy Ákos
14:33
00:00

A méhkeréki jegyző, Major Ágnes a Magyar Narancs közérdekű adatigénylésére megtagadta annak közlését, hogy mennyiért foglalkoztatja vissza a polgármesteri hivatal a mandátumát vesztett Tát Margit volt polgármestert. Tátot februárban jogerősen bűnösnek mondta ki a bíróság, ezért felfüggesztett szabadságvesztéssel és pénzbüntetéssel sújtották, és büntetett előéletűnek számít. Jogvédő szervezetek szerint a jegyző érvelése törvénysértő.

Hadházy Ákos, független politikus a Klubrádiónak elmondta, már az is érthetetlen, hogy Tát lemondását és az ítéletét követően saját volt alpolgármestere, Goron Zsolt visszafoglalkoztatta és településfejlesztési koordinátorként dolgozott tovább. 

Hozzátette, bár a Gyulai Törvényszék jogerősen kimondta Tát Margit és vádlott-társainak bűnösségét jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás és okiart-hamisítás miatt, "Tát volt olyan szemtelen, hogy a vasárnapi méhkeréki időközi választásokon jelöltette magát".

Jobb a helyzet, mint Keszthelyen, mivel a Méhkeréken legalább egy ellenzéki jelölt is indul, hogy legalább az esélyt megadják az ellenzéki győzelemnek. Hadházy ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy ha ennek ellenélre is az büntetett előéletű volt polgármestert választják újra, annak nagyon rossz üzenete van, hiszen lényegében ezzel a falu lakói azt "elfogadják azt, hogy velük bármit meg lehet tenni".

"Most sem jobb a helyzet, hiszen büntetett előélete ellenére foglalkoztatták vissza Tátot" – mondta, hozzátéve, hogy a gyenge tájékoztatás, a tájékoztatás hiánya .

"Nem arról van szó, hogy az embereket nem érdekli a korrupció, hanem arról, hogy működik a propaganda. Mindig az a válasz, hogy jó dehát a másik oldal is lop. Arra nem gonolnak a választók, a lopás mértéke attól függ, milyen szigorú ellenőrzés alatt tevékenykednek a megválasztott vezetők" – foglalta össze véleményét Hadházy. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Hadházy Ákossal
2022.06.15., szerda 7:43
Riporter: Para-Kovács Imre